Güncel
Giriş Tarihi : 23-11-2022 17:11   Güncelleme : 26-11-2022 08:22

KURS DER yönetimi Ankara'da toplandı

KURS DER yönetimi 81 il başkanlarıyla Ankara'da toplandı.

KURS DER yönetimi Ankara'da toplandı

KURS DER Ankara toplantısına 81 il temsilcisi il başkanları düzeyinde katıldı.

Toplantıda Türkiye KURS DER Basın sözcüsü Engin Ceylan yaklaşık 4 yıl önce yine bu otelde biz meşale yaktık, geçen sürede birçok il temsilcimiz dernekleşme faaliyetini tamamladı. Ancak daha yapılması gereken çok şey olduğunu çünkü Özel eğitim kurum ve kuruluşlarının birçok hususta eksiklikleri olduğunu belirtti.

Türkiye Kursder Genel Başkanı Aydın Ergenç konuşmasında, “Artık Ticaret odalarında yer tutma azminde ve isteğinde olmamızla birlikte, bazı illerde yer tutmuş olmamızı mücadelemiz için yeni bir aşama olarak değerlendiriyorum. Özellikle genç arkadaşların bu mücadeleyi ne kadar ileriye taşıyabileceğine şahitlik ettim, mutlu oldum” dedi.

HEP BİRLİKTE DAHA İLERİYE

Ergenç konuşmasının devamında 5580 sayılı kanun çerçevesinde hizmet veren Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif kursların mevzuat, yönetmelik ve yönergelerdeki kurumların dikkat etmesi gereken hususlar konusuna dikkat çekerek, önümüzdeki günlere ve değişen öğrenci profiline uygun hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Emek veren tüm arkadaşlarıma, dostlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

KURS DER yönetiminin 81 il başkanlarıyla Ankara'da gerçekleştirdiği bu toplantıya, samsunumuzu temsilen Samsun KURS DER Başkanı Mehmet Ali Kavaklı katıldı.

Kavaklı programda sektörün yereldeki sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İki gün süren toplantı Ankara Meyra Otel Yıldız Salonunda gerçekleşti.

Özetle:

1. Bizi bağlayan ve bağlı olduğumuz yasaları iyi bilmek bizi güçlü kılacak.

2. İlimizde bulunan bütün kurumlarla kucaklayıcı ve ortak paydalarda uzlaşıcı olmak hepimize birden kazandıracak.

3. Herhangi bir ilimizdeki kazanım genele yansıyacak ve ortak kazanıma dönüşecek.

4. Öğretmen sözleşmeleri, kayıt sözleşmeleri, kaynak vermeye ilişkin ortak tutum, yasadışı ders etkinliklerine karşı ortak tutum işimizi kolaylaştıracak ve elimizi güçlendirecek.

5. Federasyon ve Konfederasyon çalışmalarımıza hız vermemiz tüm derslerden eğitim verebilme yolunda önemli bir adım olacak. Elinizdeki belgeleri, bilgileri, fotoğrafları, yasa ve yönetmeliklerle ilgili özel görüşlerinizi buradan paylaşırsanız düzenli bir arşive dönüştürüp kullanabilme imkânına kavuşuruz. Hep birlikte daha ileriye”

Recep YAZGANRecep YAZGAN