Spor
Giriş Tarihi : 29-12-2014 12:00   Güncelleme : 29-12-2014 12:00

Maçın ardından

SAMSUN (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda 3-2 kazandıkları Samsunspor maçına ilişkin, kendileri için 3 puanın önemli olduğunu söyledi

Maçın ardından

SAMSUN (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda 3-2 kazandıkları Samsunspor maçına ilişkin, kendileri için 3 puanın önemli olduğunu söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Samsunspor’u iyi oyunundan dolayı kutladı.

Kupada en dirençli ve en savaşçı takımla oynadıklarını belirten Güneş, "Ben Samsunspor’u beğendim. Genç oyunculardı ama savaşçılardı. Güçleri yettiğince her şeyin yüzde 100’ünü vermeye çalıştılar. Az pozisyon buldular ama 2 gol attılar. Onları tebrik ediyorum" dedi.

Saha zeminine ve maçın ambiyansına uyum sağlayarak kazanmak için oynadıklarını belirten Güneş, şöyle devam etti:

"Pozisyonları fazla bulduk ama final paslarımız iyi değildi. Zor bir maç olduğunu düşünüyorum. Samsunspor bu oyun anlayışı ile oynarsa iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Bizim içinde üç puan önemliydi. Bugün son dakikalarda galip geldiğimiz için mutluyuz. Samsunspor gol buldukça direnci de arttı. Son dakikaya kadar maçı götürmeye çalıştılar ve bu da onları yordu."

- Samsunspor cephesi

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise maçı kaybettiklerini fakat genç futbolcuları kazandıklarını söyledi.

Takımın 90 dakika iyi mücadele ettiğine vurgulayan Altın, şöyle devam etti:

"Sadece puan kaybettik ama çok güzel şeyler kazandık. İhtiyacımız olan futbolcuları kazandık. Futbol adına güzel şeyler yaptık. Çocuklarımız istediklerimizi sahaya muhteşem bir şekilde yansıttı. Onun için mutluyuz. Geniş bir kadroya sahibiz. Ligde şans bulamayan futbolcu arkadaşlarımızı hazırlamak adına iki takım var. Benim biraz işim zorlaştı. Futbolcularım saha içeresinde gösterdikleri muhteşem performanstan dolayı artık bana ‘hocam biz buradayız, artık bizi gör’ diye mesaj verdi. Biz futbol adına iyi şeyler yapalım istiyoruz. Onun için maçı kaybettik ama futbolcu arkadaşlarımızı yavaş yavaş kazanmaya başlıyoruz." 

Altın, genç oyuncuların maç tecrübesi kazandığını belirterek, "İki kez öne geçtik ama tabii ki tecrübe de önemli. Karşınızdaki takım Türkiye liglerinin 5'inci şampiyonudur. Şenol Güneş hoca bizi ciddiye aldı ve tam kadro sahaya çıktı. Puan alamadık ve üzüntülüyüz. Üç maçımız daha var ve ortada dokuz puan var. İnşallah onları hanemize yazdırırız" ifadesini kullandı.

adminadmin