Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 26-10-2020 06:21   Güncelleme : 28-10-2020 06:42

Macron musun? Maymun musun?

Macron musun? Maymun musun?

Bu başlığı attım diye sakın Macron’a hakaret ettiğimi sanmayın, bu onun için bir iltifat olsa gerek. Böyle devlet reisi mi olur? Bu herif çete başı bile olamaz! Bizim çete başlarımız dahi herhangi bir peygamberden bahse dildiğinde dahi “eyvallah” deyip, sağ elini kalbine götürürler.

Aslında Allah meydan okuyan iki devlet var yeryüzünde, laiklik adı altında biri Fransa diğerini de siz söyleyin çünkü dilim varmıyor.

Kanaatime göre yeryüzünde iki tür insan var; ehli iman ve ehli davet. Ehli davet adını verdiğimiz gayri müslimlerin çoğu kendi halinde yaşarken bazen Macron gibi haddini aşanlar da oluyor.

İnsanlık tarihinin bize bıraktığı Peygamberlik müessesinin son halkası olan Hz.Muhammed(sav) ve ona gönderilen kitap Kur’anı Kerim elimizde kalmışken, bir devletin reisinin bu iki değere dil uzatması, hakkında ileri geri konuşması akılla, izanla izah edilemez!

Bizler Müslüman olarak Hz.İsa’yı, Hz.Musa’yı “aleyhisselam” diyerek anarken, bir peygamber olarak onların söz ve hikayelerinden faydalanırken, muharref incili dahi gerekirse okur, aleyhinde bir şey söylememeye gayret ederken, hani içinde bazı ilahi buyruklar kalmış olabilir, Hz.İsa’ya ait ifadeler olabilir diye değer verirken, İslam’ın nasıl hakiki bir din olduğunu da fiili olarak ortaya koyuyoruz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN