Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2014 17:11   Güncelleme : 08-09-2014 17:11

Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ne doğru

BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 26-28 Eylül'de düzenlenecek Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ne Türk cumhuriyetlerinden 500 kişinin katılacağını belirterek, adalet ve yiğitliğin sembolü Köroğlu'nu dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi

Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ne doğru

BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 26-28 Eylül'de düzenlenecek Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ne Türk cumhuriyetlerinden 500 kişinin katılacağını belirterek, adalet ve yiğitliğin sembolü Köroğlu'nu dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzyıllardır adaletin, yiğitliğin ve cesaretin sembolü Köroğlu'yla yaşadıklarını kaydederek, bu değerin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için ortak hareket ettiklerini anlattı.

"Köroğlu’nu dünyaya ne kadar fazla tanıtabilirsek o kadar gurur duyacağız" diyen Yılmaz, şunları anlattı:

"Bu festival aynı zamanda Bolu'nun turizm konusunda dünyada markalaşmasına çok büyük katkı sağlayacaktır. Batı dünyasının Robin Hood'unu dünya biliyor, tanıyor. Biz istiyoruz ki Köroğlu'nu da aynı şekilde dünya tanısın. Köroğlu, ezilenin yanında olan, ezene karşı dik durabilen ve mücadele eden ortak kahraman. Aynı zamanda da sözü ve sazıyla çok önemli toplumsal ve kültürel bir değer. 

Festival için hazırlıklarımız tamam. Türk cumhuriyetlerinden 500 kişinin katılacağı festivalde adalet ve yiğitliğin sembolü Köroğlu'nu tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz."

adminadmin