Fikir
Giriş Tarihi : 16-06-2022 12:21   Güncelleme : 16-06-2022 12:21

Masonlar Diyarbakır'a akın ediyor!

Dünyanın en güçlü aileleri olarak bilinen zenginler son zamanlarda neden sık sık Diyarbakır'a gidip geliyorlar?

Masonlar Diyarbakır'a akın ediyor!

Özellikle de gökyüzünde nadir rastlanan gezegen dizilimlerinin olduğu ve dolunay zamanlarında!

Diyarbakır'da yeraltında tüm dünyanın dikkatini çeken büyük bir keşif yapıldı. National Geographic gibi belgesel kanalları çekim yapmak için sıraya girmiş durumda. Peki Diyarbakır'da bulunan şey nedir?

MS 630'larda Diyarbakır topraklarında oldukça ilginç şeyler yaşanıyordu. Sadece özel seçilmiş kişilerin biliyor olduğu sırlar, senede bir defa gezegenlerin dizilimlerine göre yapılan ayinler sırasında yeni kişilere aktarılıyordu. Özel seçilen kişilere aktarılan bu sırlar öylesine gizemliydi ki bu yüzden bu ayinler uluorta yapılmıyordu.

Ya yer altlarına inşa edilmiş özel yapılarda gerçekleştiriliyordu ya da gözlerden uzakta olan mağaralarda. Fakat İslam ordularının bu bölgeye ulaşmasıyla her şey bir anda son buldu ve her şey yer altına gömülüp bu büyük sır günümüze dek saklı kaldı.

Günümüzden 3.500 yıl kadar önce bu bahsedilen gizemli sırlar için yapılan ayinlerin ait olduğu inanışın kökeni Hindistan'a dayanmakta. Aslında araştırmacılar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Çünkü bazı uzmanlar da Mersin'in Tarsus ilçesinin başlangıç noktası olduğuna inanıyor.

BAHSİ GEÇEN İNANIŞIN ADI: MİTRAİZM!

Mitra ifadesi en eski olarak Hiduizm'in Veda yazıtlarında kullanılmış. Fakat Hindistan'dan yayılmaya başlayan bu gizemli inanış dünyaya yayıldıkça değişkenlikler göstermiş. Ve yeni sürümleriyle birlikte en etkili oldukları yerler de Pers Mitraizmi ve Roma Mitraizmi olarak biliniyor. Yani bu inanışın en etkili olduğu yerler İran ve Roma İmparatorluğu.

Adını ilk defa duyanlarınız olabilir ama bu inanç Hıristiyanlık kadar eski ve o dönemler popülerdi. Mitraizm, gizem inancı olarak biliniyor. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu inanış hakkındaki bilgiler öylece herkese öğretilmiyordu. İsteyen herkes de bu gruba kabul edilmiyordu.

İlk kural erkek olmanız gerektiği idi. Kadınların hiçbir şansı yoktu. Aslında günümüzde Mitraizm yok olmuş durumda değil. Hatta bu inanç yeniden hortlatılmaya çalışılıyor. Günümüzdeki gelişmeler oldukça şaşırtıcı cinsten.

Mitraizm inancında Güneş ve Tanrı kabul ettikleri Mitra en önemli iki unsurdu. Mitra'nın, Güneş'in yeryüzündeki en iyi temsilcisi olduğuna inanılıyordu. Peki kimdi bu Tanrı olarak anılan Mitra? İnanışa göre Mitra, bir kayanın içinden doğmuştu. Büyüyüp yetişkin olduğu bir dönemde Güneş, ondan bir boğayı öldürmesini istemişti. Mitra da Güneş'in bu isteğini yerine getirerek elindeki bıçakla boğanın boğazını keserek öldürmüştü. O sırada akan kandan ise yeryüzündeki canlılık arttı ve daha önce var olmayan canlı türleri doğdu. İnanış buydu. Arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Mitra kabartmalarında da Mitra ve boğa olayının tasviri açıkça görülüyor.

Mitracılar için gezegenler ve yıldızlar yani uzay son derece önemliydi. Bu nedenle hepsi astroloji hakkında oldukça bilgi sahibiydiler. Gezegenlerin, Ay'ın ve Güneş'in insan üzerindeki etkilerini yüzyıllar boyunca gözlemlemişler ve edindikleri bilgileri bir sır olarak Mitracılığa mensup diğer üyelere nesiller boyunca aktarmışlardı.

Günümüzde de bir bilim dalı olarak kabul edlen astrolojiye göre Ay'ın ve gezegenlerin hareketlerinden insanların nasıl etkilendiği ortada. Dolunay zamanlarında birçok insanın daha sinirli olduğu ve suç oranlarının bu dönemlerde arttığı polis raporlarına göre ispatlı.

Bu sırları sadece grup üyelerine aktaran Mitracılıkta erkek olmanın dışında çok zorlu aşamalardan geçmeyi başaranlar gruba alınıyordu. 7 haftalık ateşe dayanıklılık, susuz bırakılma, soğukla imtihan, aç bırakılma, kan akıtılma, kırbaçlanma ve dağlanma gibi testleri geçenler Mitraizm'e kabul edilip tüm sırlara ortak ediliyordu. Bu sırları saklayacağına dair and içildikten sonra vaftiz ediliyorlardı. Mağaralarda gerçekleştirilen bu gizli ayinler sırasında her bir kademe için farklı maskeler takılmaktaydı.

Masonlar için Mitraizm büyük bir önem arz ediyor. Mitraizm'de Mason inancının pek çok simgesini görmeniz mümkün.

İşte neden günümüzde o meşhur güçlü ve zengin aileler son yıllarda özel jetleriyle devamlı Diyarbakır'a geliyorlar! Zerzevan Kalesi, Roma İmparatorluğu döneminde sınır garnizonu olarak kullanılmaktaydı. Geçtiğimiz yıllarda ise Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındı. Tarihi, MÖ 3. Yüzyıla kadar uzanmakta. Günümüzden yaklaşık 1.700 yıl öncesinden kalan bu kale 639 yılına kadar oldukça hareketliydi. Ancak o yıl İslam orduları buraya gelince kale, günümüze kadar önemini yitirdi.

Ama Zerzevan Kalesi'nin altında yatan gizemden kimsenin haberi yoktu. 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle burada arkeolojik kazı başlatıldı. İşte o zaman şaşırtıcı bir şeyle karşılaşıldı. Kalenin altında asırlardır yatmakta olan, dünyanın en iyi şekilde muhafza olmuş Mitras Tapınağı!

Üzerinde bulunan sembollerin en iyi şekilde korunmuş olduğu tapınak. Ayrıca konum olarak da büyük bir öneme sahipti. Yeryüzündeki Mitras Tapınaklarının en Doğu'da bulunanı burası. Bu sebeple şimdilerde dünyayı yöneten aileler, Birleşmiş Milletler yetkilileri ve büyükelçiler bu tapınağı görmek için geliyorlar.

Araştırmacılara göre tapınak şövalyelerinin ve Illuminati gibi tarikatların atası olarak görülen Mitras, tüm dünyada ilgiyle karşılanıyor. Burası aynı zamanda uzayın dünyadan en iyi gözlemlenebildiği konum!

Ama kimi araştırmacılar antik bir dinin yeniden hortlatılmaya çalışıldığı kanısında. Yıllardır bir komplo teorisi olarak görülen, tek bir dünya dini oluşturmaya çalışılması acaba Mitraizm etrafında dönüyor olabilir mi?

Günümüzde dünyayı yönettiği  iddia edilen bu zengin ailelerin istedikleri zaman Zerzevan Kalesi'ni ziyaret edebilmek için bir helikopter pisti yaptırma ve bazı özel gecelerde gizli ayin talepleri de olmuş. Fakat Türk yetkililer bu talepleri kabul etmemiş.

KAYNAK: TUNCER - Gizem Avcısı

Recep YAZGANRecep YAZGAN