Sağlık
Giriş Tarihi : 20-01-2021 15:43   Güncelleme : 20-01-2021 15:43

Meme Estetiği İle Kadınların Özgüveni Artıyor

Meme estetiği ameliyatları hastanın şikayetlerine göre farklı durumlar sonucunda uygulanabiliyor.

Meme Estetiği İle Kadınların Özgüveni Artıyor

Meme estetiği İstanbul ve Türkiye’nin diğer illerinde kadınların sıklıkla başvurduğu estetik operasyonların başında geliyor. Pek çok kadın için memelerinin dik, dolgun ve estetik açıdan güzel olması son derece önemli bir konu olarak kabul ediliyor. Kadınlar memelerinin çok küçük, çok büyük, sarkık ya da asimetrik olması sonucunda rahatsızlık duyabiliyor ve meme estetik yaptırmayı tercih edebiliyorlar. Memelerde yapısal etkenler kaynaklı olduğu gibi yaşa, kilo alıp verme ya da doğum ve emzirme kaynaklı sarkmalar da yaşanabiliyor.

Meme estetiği ameliyatları hastanın şikayetlerine göre farklı durumlar sonucunda uygulanabiliyor. Yapısal olarak küçük göğüslere ya da rahatsızlık uyandıracak kadar büyük göğüslere sahip kadınlarda, sarkmış göğüslerin toparlanmasında ve kanser sonucunda yaşanan göğüs kayıplarının giderilmesinde meme estetiği yoluna gidilebiliyor. Meme estetiği operasyonları, kadınların kendilerine olan güvenlerinin artmasında önemli bir rol oynuyor. Memnun olmadığı görüntünün ortadan kaldırılması kişinin psikolojisini her anlamda olumlu yönde etkiliyor.

Memelerinin çok büyük olmasından rahatsız olan kadınların göğüslerinin küçültülmesi için fazlalık olan yağ dokusu meme küçültme ameliyatı ile alınıyor. Meme küçültme ameliyatı ile daha hafif ve daha sıkı bir görünüm elde edilebiliyor. Göğüs büyütme ameliyatları ile silikon meme protezlerinin kullanılmasıyla son derece tatmin edici sonuçlar alınabiliyor. Sarkan memelerin toparlanması için göğüs protezi kullanılarak ya da büyüklük yeterliyse protez kullanılmadan meme dikleştirme ameliyatı yapılarak göğüs yeniden toparlanıyor.

Meme estetiği operasyonları ile kadınların kendi vücutlarına göre ideal ölçülerdeki göğüslere sahip olması amacıyla göğüs yapısına müdahale edilerek göğüs yapısının büyütülmesi, küçültülmesi ya da dikleşmesi sağlanıyor. Ameliyat esnasında uygulanacak olan cerrahi teknikler hasta özelinde belirleniyor. Meme büyütme ameliyatlarında; meme bezinin ya da göğüs kasının altına implant yerleştiriliyor. Bu sayede memelerin boyutu büyütülüyor, konturu azaltılıyor ve daha iyi bir görünüm elde ediliyor. Hastadan yağ dokusu alınarak memelerde kısmen büyüme sağlanması söz konusu olabilmekle birlikte yağ doldurma diğer bir deyişle lipofilling olarak adlandırılan yöntemin kalıcığı bulunmuyor. Meme küçültme estetiği operasyonlarında vücutla orantılı meme ölçüsü elde edilebilmesi ve kişinin rahatsızlığının giderilmesi için aşırı göğüs dokusu ve deri cerrahi müdahale ile alınıyor. Meme dikleştirme estetiği operasyonlarıyla ise sarkan göğüslerin sıkılaştırılması hedefleniyor. Bu işlem genellikle meme büyütme işlemi ile birlikte uygulanıyor. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nin uzman ekibi ameliyattan sonraki memnuniyetin üst düzeyde gerçekleşmesi için operasyon öncesinde hastaların detaylı bir şekilde bilgilendirilmesine ve gerçekçi beklentilere sahip olmalarına büyük önem veriyor.

PRP Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kişinin vücudundan küçük bir miktar kan alındıktan sonra özel bir işlem işe plazmasının ayrıştırıldıktan sonra enjeksiyon yoluya vücuda geri verilmesi olan PRP İstanbul ve pek çok ilimizde başarılı bir şekilde uygulanıyor. Elde edilen plazmanın “Platelet” olarak adlandırılan ve temel görevi vücuttaki kanın pıhtılaşmasını sağlamak olan hücreler açısından son derece zengin olduğu biliniyor. İçermekte oldukları büyüme faktörleri sayesinde yaraların iyileşmesinde önemli bir rol oynuyorlar.

PRP tedavisinin uygulanmasıyla kişinin kendi kanı kullanılarak vücuttaki bazı hastalıklar iyileştirilebiliyor ve cildin gençleşmesi sağlanabiliyor. PRP tedavisiyle ilaç yerine kişinin kanı kullanılarak çevresel ve genetik faktörlerin etkisiyle hücre yenilenmesinin yavaşlamasının önüne geçilebiliyor. PRP tedavisi cildin gençleştirilmesinden saç dökülmesine ağrı tedavisinden pek çok ortopedik hastalığın tedavisine kadar geniş bir alanda kullanılabiliyor.

PRP tedavisinin başrolündeki platenet isimli hücrelerin tıbbın pek çok alanında fayda sağladığı biliniyor. Diyabet hastalığına ve varise bağlı iyileşmeyen bacak yaralarında, tenisçi dirseği ve tendon yaralanması gibi tendinitlerde, diş implantı uygulamalarından sonra yaraların iyileşme sürecinin hızlandırılmasında PRP tedavisinden yararlanılabiliyor. Yaşın ilerlemesi ve çevresel faktörlerin etkisiyle yaşlanan deride, gözle görülebilen pek çok değişiklik meydana geliyor. Derinin elastikiyetinin azalmasıyla birlikte kırışıklıkların artması ve deride sarkmalar oluşması söz konusu olabiliyor. Bu durum; derideki kolajenin, elastik liflerindeki azalmanın ve yapılarındaki bozulmanın sonucunda ortaya çıkıyor. Antiaging amacı ile gerçekleştirilen PRP tedavisiyle plateletlerin içerdiği büyüme faktörleri sayesinde, derideki kolajenin ve elastik liflerin yapımının artırılması hedefleniyor.

Ortalama 2 ile 4 haftalık aralıklarla yapılan 3-4 seanslık PRP uygulaması sonucunda vücuda herhangi bir yabancı madde ya da ilaç verilmeden tamamen doğal bir gençleşme sağlanıyor. PRP uygulamasını yaptıran kişiler ilk seansların uygulanmasından itibaren öncelikle ciltlerinin mat ve kuru görünümünde bir düzelme olduğunu fark ediyorlar. Devam eden uygulamalar sonucunda PRP uygulaması yaptıran kişideki kırışıkların hafiflediği, cildin elastikiyetinin ise arttığı gözlenebiliyor.

Uzman doktorlar tarafından uygulanması gereken bir işlem olan PRP uygulamasında ilk olarak hastalardan alınan kan steril şartlarda özel bir tüpe koyuluyor. Ardından kan içinde jel bulunan bir tüpe yerleştiriliyor. Santrifüje koyulan tüpte bulunan kanın içerisindeki maddeler 5-8 dakika içerisinde ayrıştırılıyor. Bu işlem sonunda kanın trombositlerden ve büyüme faktörlerinden yana zengin olan kısmı ayrıştırılmış oluyor. Elde edilen karışım ilgili alana enjeksiyon yöntemiyle uygulanıyor.

Detaylı Bilgi Almak İçin : https://drevrenisci.com/

adminadmin