Ekonomi
Giriş Tarihi : 24-08-2021 11:16   Güncelleme : 24-08-2021 11:16

Memura Ve Emekliye Yüzde 28 Zam!

Memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Memura Ve Emekliye Yüzde 28 Zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 3 bin 600 ek gösterge için çalışma yapılacağını ve sözleşme kapsamında tamamlanacağını belirtti.

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki maaş artışlarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantı sonrası zam oranına ilişkin açıklama yaptı.

Bilgin, "Sendikalarla uzlaşmak kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık" dedi. 

İŞTE ZAM ORANLARI

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Bakan Bilgin, seyyanen zam yerine sendika üyesi olan çalışanların ücretini 400 liraya çıkardıklarını belirtti.

3 BİN 600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3 bin 600 ek gösterge konusunda atılacak adım da merakla beklenen konulardan biriydi. Bakan Bilgin konuyla ilgili olarak, "Sözleşme kapsamında 3 bin 600 ek gösterge meselesi çalışma grubuyla tamamlanacak. Sözleşme kapsamı içinde tamamlanacaktır. Çalışmamızı yaptıktan sonra, kanun çıkarılması gerekiyor" açıklaması yaptı. 

Bilgin, sözleşmeli çalışanlarla ilgili, "Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. O konuda yerel yönetimlerin çalışanlarına haksızlığını gidermek için çalışmaların yapıldığını ifade etmek isterim" dedi. 

MEMUR SEN: YÜZDE 28'LİK İYİLEŞTİRME

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hayırlı uğurlu olsun. İkinci yıl için yüzde 8'lik bir iyileştirme, bu anlamda beklentimizi de işaret etmektedir. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde bu konuya ilişkimizin, kaygımızın, beklentimizin orana yansıtıldığını görüyoruz. İfade edilen rakam yüzde 26'ya tekabül ediyor. Toplu sözleşme ikramiyesinden gelen iki puan aylık iyileştirmeyle birlikte en düşük devlet memuru maaşında yüzde 28'lik bir iyileştirme anlamına gelmektedir bu."

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN