Güncel
Giriş Tarihi : 27-08-2021 13:07   Güncelleme : 27-08-2021 13:07

Memurlar yetkili sendika tarafından satılmıştır!

​Bu ziyarette; Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 Memurlar yetkili sendika tarafından satılmıştır!

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “öncelikle özellikle şunu belirtmek işitiyorum. Emekçi işçiler bizim kardeşlerimizdir, 2022 yılı ilk altı ayı için kendilerine verilen %12 zamlar asla yeterli de değildir. Ve kendilerine verilen zamlarda da gözümüz yoktur.  Ancak ne var ki toplu sözleşme görüşmelerine memur adına masaya oturan yetkili sendika, memur ve emekliler için maalesef ilk altı ay için %5 zam’a razı gelmiş ve işçi kardeşlerimize verilen zammın yarısını dahi alamamıştır. Memurlar yetkili sendika tarafından masada satılmıştır.

İşçi sendikalarının gösterdiği dik duruşu sergileyemeyen yetkili memur sendikası masadaki beceriksizliklerini, basiretsizliklerini kapamak ve bu başarısızlık karşısında üyelerinin kendilerinden istifa etmemeleri için toplu sözleşmede anti demokratik yollarla %1 oranında örgütlenemeyen sendikaların üyelerine toplu sözleşme ikramiyesi ödenmemesi için saçma sapan bir maddenin eklenmesini talep etmiş ve bunu işveren ile imza altına almışlardır. Örgütlenme özgürlüğü, bireylerin bir araya gelmelerini ve ortak menfaatlerini sürdürmelerini, geliştirmelerini ve korumalarını sağlayan bir insan hakkıdır. Bunu kimsenin ama hiçbir kimsenin engellemeye hakkı yoktur. İmza altına alınan bu karar yargıdan dönecektir. Tüm sendikalarımızı maddenin iptali için gerekli mercilere iptal davasını açmaları gerekmektedir” dedi.

Tez -Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, emekçinin hakkını her şartlarda savunan ve gerçek anlamda sendikacılığın hakkını veren, hangi düşüncede ya da hangi görüşte olurda olsun bizim için değerlidir. Burada asıl mesele üyelerin hakkını korumaktır. Bizler Tez -Koop-İş Samsun Şubesi olarak tüm çalışanların ortak menfaatleri doğrultusunda diğer sendikalarla işbirliği yapmaya hazırız” dedi. Başkan Tarık Sayın,  ziyaretleri nedeniyle Başkan Gül’e teşekkür ederek, görüşmeden memnunluk duyduğunu ifade etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN