Ekonomi
Giriş Tarihi : 06-05-2015 18:00   Güncelleme : 06-05-2015 18:00

Mevsimlik işçilerin kura heyecanı

TRABZON (AA) - Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR), Trabzon'daki çay sezonunda istihdam edeceği 528 işçi alımı için kura çekimi yapıldı

Mevsimlik işçilerin kura heyecanı

TRABZON (AA) - Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR), Trabzon'daki çay sezonunda istihdam edeceği 528 işçi alımı için kura çekimi yapıldı.

ÇAYKUR'a mevsimlik işçi alımı nedeniyle İŞKUR üzerinden Trabzon genelindeki 8 fabrikada işe girebilmek için başvuru yapan 4 bin 758 kişi arasında kura çekilerek işe alınacak 528 kişi seçildi.

Of Spor Salonunda noter huzurunda yapılan kura çekimine aileleriyle gelen vatandaşlar, heyecanlı anlar yaşadı.

Sürmene Oylum Mahallesi'nde yaşayan Niyazi Çakır (53), çekilen kura sonucu Sürmene Çay Fabrikası'nda çalışmaya hak kazandı.

ÇAYKUR'un Sürmene Çay Fabrikasında çalışmak için bin 389 kişinin müracaat ettiği çekilişte, "933" başvuru numarasıyla işe girmeye hak kazanan Çakır, büyük sevinç yaşadı.

Gazetecilere açıklama yapan Çakır, 7 çocuk ve 12 torun sahibi olduğunu belirterek, "Bugüne kadar şoför olarak çalıştım. Daha önceki işçi alımında da başvuru yapmıştım ancak nasip bugüneymiş. Emekliliğime çok fazla kalmadı. İnşallah emekliliğimi doldurup emekli olurum" dedi.

- "Çocuklarımın şansı oldu"

Sürmene Oylum Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Duman da (40) çekilişi eşi Tuba, iki çocuğu ve annesiyle izledi.

Çekilişte adının okunmasıyla büyük sevinç yaşayan Duman, daha önce çiftçi olarak çalıştığını ifade ederek, "Hayrat Fabrikası için başvuru yapmıştım. Allah nasip etti. Çocuklarımın şansı oldu. Yıllardır bir iş bulamamıştım. Çiftçilik yapıyordum. Çayla uğraşıyorduk. İnşallah bundan sonra ÇAYKUR'da çalışıp çocuklarımın rızkını kazanacağım" diye konuştu. 

adminadmin