Eğitim
Giriş Tarihi : 06-08-2021 15:49   Güncelleme : 06-08-2021 15:49

Mezuna Kalmayın Kayıt Olun!

YKS 2021 sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sıra tercih döneminde. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği başarı puanını alamayan öğrenciler "mezuna kalmak" kararını veriyor.

Mezuna Kalmayın Kayıt Olun!

Peki bu doğru karar mı? Bu sorunun cevabını İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Tuğba Zırıh şöyle cevaplıyor; ’’Adaylara tek tavsiyem, mezuna kalmasınlar ve mutlaka kayıt olsunlar’’.

‘’Mezuna kalmak’’ teriminin öğrencilerin istedikleri puan gelmediğinde 1 yıl daha sınava hazırlanması için kullanıldığını söyleyen Tuğba Zırıh sözlerine şöyle devam etti; ’’Aday öğrenciler için boşuna bir zaman kaybı. Üniversiteye giren yaşıtları hayata daha önce başlayacakken kendileri zaman kaybedecek ve en önemlisi girecekleri sınavda da sonuçlarının nasıl geleceği belli olmadığından bu belirsizlik kendilerinde stres yaşatacak. İstedikleri bölüm için puanları yetmiyor olabilir ama puanlarının yettiği başka bir bölümde okuyarak da hayallerindeki mesleği yapabilirler. Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz. Aday öğrencinin puanı Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne puanı yetmediyse eğer Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü tercih ederek aynı anda Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde çift ana dal yapabilir.’’

Kurumun öğrencilere sunduğu fırsatlarla ilgili de bilgi veren Zırıh;’’Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden öğrencilerimiz sertifika programlarına katılarak ‘’Yazılım Uzmanı’’ olabilirler. Her devrin mesleği olan Sivil Hava İşletmeciliği Bölümü’nü tercih ettiklerinde Uçak Teknolojisi Programı’nda çift ana dal yapabilir, havacılığın farklı alanlarında çalışabilirler. Aynı şekilde İç Mimar olmak isteyen adaylar İç Mekan Tasarımı Bölümü’nü tercih ederlerse yine Dikey Geçiş Sınavı ile İç Mimarlık Bölümü’ne geçerek İç Mimar olabilirler. Bunun gibi birçok örnek  mevcut. Tercih döneminde puanı istediği bölüme yetmeyen aday öğrencilerimiz yerleşkelerimize gelerek , online rehberlik hizmetimizden faydalanarak veya call center üzerinden üniversite yetkilileri ile iletişime geçerek  doğru tercih yapmak için bizden destek alabilirler.’’ diye belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN