Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-02-2021 08:42   Güncelleme : 09-02-2021 08:42

Milli Mücadelenin Gerçek Kahramanları

Milli Mücadelenin Gerçek Kahramanları

Şu anda okullarda okutulan Türkiye Cumhuriyeti tarihi ne yazık ki gerçekleri anlatmaktan çok uzaktır. Resmen bir siyasi partinin genel başkanlarını yücelten gerçekdışı hikaye ve safsatalarla doludur.

Aslında harf inkılâbının yapılmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de budur. Genç nesiller tarihi belgeleri hatta mezar taşlarını dahi okuyamaz olmuş kendisine ezberletilen yalanlarla bugünlere kadar gelmişizdir.

Fakat gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma huyu vardır. Nitekim Türkiye’nin namuslu ve tarihi gerçekleri anlatan az da olsa aydınları vardır. Zorbalıklara karşı direnme becerisine sahip hapislerden korkmayan insanlarımız vardır, şükürler olsun…

Bu insanlar yazmış olduğu eserleri ile resmi tarih yalanlarını bir şamar gibi yağcı ve dalkavukların yüzlerine çarpmaktadırlar. Her ne kadar devlet arşivleri özellikle Genel Kurmay Başkanlığının Milli mücadele yılları ile ilgili belgeleri, sıkı sıkıya kontrol ve gözetim altına alınmış olsa da; yayınlanmış bir çok eser ve hatıralardan doğru tarihi bilgilere ulaşılabilmektedir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN