Spor
Giriş Tarihi : 01-06-2015 14:00   Güncelleme : 01-06-2015 14:00

"Milli takımda forma giymek gurur verici"

BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, zor bir dönem geçirdiğini ancak genç yaşta bunları atlatıp, milli takıma döndüğünü söyledi

BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, zor bir dönem geçirdiğini ancak genç yaşta bunları atlatıp, milli takıma döndüğünü söyledi.

A Milli Futbol Takımı kampı öncesinde tatilini geçirmek için baba ocağı Bayburt'a gelen Hakan Çalhanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımda forma giymenin kendisi için gurur verici olduğunu ifade etti.

Milli takımda oynamanın sevincini yaşadığını belirten milli futbolcu, "Genç yaşta zor bir dönem geçirdim ama bunları atlatıp, yine milli takıma döndüm. Milli takımda forma giymek gurur verici. İnşallah ülkemi iyi bir şekilde temsil ederim. Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan'a karşı oynayacağız. İnşallah onları yenip, diğer maçlarda da korkmadan hareket ederek, hedefimize ulaşırız" şeklinde konuştu.

Hakan Çalhanoğlu, milli takımın mücadele ettiği gruptan çıkma şansının olduğuna inandığını dile getirerek, "Önemli olan zoru başarmak. İnşallah gruptan çıkıp Avrupa Şampiyonası'nda oynarız. Bunu çok istiyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ümidimiz büyük, inşallah hedefimize ulaşırız" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in her zaman gençlere şans verdiğini belirten Hakan, şöyle devam etti:

"Zaten herkes Fatih Terim'in iyi hoca olduğunu, herkesle irtibata geçtiğini biliyor, gençlere şans veriyor. Mesela Ozan Tufan'a, başka diğer oyunculara, herkese şans vermeye çalışıyor. Fatih hoca bizi maçlara en iyi şekilde hazırlıyor. Kampımız da yakında başlayacak. İnşallah şimdiki kampta da bizi iyi hazırlar ve maçları kazanırız."

 

-"Türkiye için erken"

Türkiye'de bir takımda futbol oynamak için erken olduğunu söyleyen Hakan Çalhanoğlu, "Böyle bir şeyi daha düşünmedim. Karar vermek için daha çok erken. Her şey zamanla belli olur. İleriye bırakmak lazım, bakalım neler olacak?" dedi. 

Hakan Çalhanoğlu, takımı Bayer Leverkusen'e de değinerek, "Benim için yeni bir takım, yeni bir arkadaş ortamı vardı. Yine de bu sezon takım olarak çok iyi oynadık. Maalesef ligi 4. sırada bitirdik. Şampiyonlar Ligi'nde ve kupada başarılı maçlar yaptık. Yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off oynayacağız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 

Transferden çok futboluyla ilgilendiğini kaydeden Hakan Çalhanoğlu, kendisini transfer etmek isteyen kulüplerin olabileceğini ifade ederek, "İsteyen kulüpler olabilir ama o konularla menajerim ilgileniyor. Ben kendi işime bakıyorum. Sahada futbolumu oynamak ve sadece kendi göstermek istiyorum. O açıdan da sahada elimden geleni yapmaya çalışıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

adminadmin