Affet Bizi Mete!
Futbol elçimiz Mete Adanır’ın adının verildiği Karaoğalnoğlu’ndaki sahanın atıl görüntüsü yürek burkuyor
Türkiye
- 24-10-2014 10:53
Futbol elçimiz Mete Adanır’ın adının verildiği Karaoğalnoğlu’ndaki sahanın atıl görüntüsü yürek burkuyor.
Ülkemizin en başarılı futbolcusu kabul edilen ve Samsunspor’da oynadığı dönemde takım otobüsünün yaptığı kaza sonrası 25 yıl önce hayata gözlerini yuman Mete Adanır’ın adı verilen saha, temsil ettiği isme yakışmayacak görüntülere sahip durumda.
Sentetik saha zemin projesi konusunda Tatlısu ile girdiği çekişmede geri planda kalan Karaoğlanoğlu Mete Adanır Sahası, adeta kaderine terk edildi. Ülkemizin en başarılı futbolcusu kabul edilen ve Samsunspor’da oynadığı dönemde takım otobüsünün yaptığı kaza sonrası 25 yıl önce hayata gözlerini yuman Mete Adanır’ın adı verilen saha, temsil ettiği isme yakışmayacak görüntülere sahip durumda.
Çok çirkin görüntüler var
Yabani otların kapladığı saha zemini bir yana, tribünlerin ve saha dışındaki alanların çirkin görüntülere sahip oluşu, yaptırdığımız tesislere karşı duyarsızlığımızı gözler önüne seriyor. İçerisinde uzun zamandır girilmeyen Karaoğlanoğlu Kulüp Binası, takım ve hakem soyunma odaları bu bölgeye harcanan ve sorgulanmayan milli servetin yansıması oldu.
Girne kulüplerinin birçoğunun idman ihtiyacını karşılayabileceği konusunda öngörüde bulunulan, ancak Spor Bakanlığının sentetik zemin yapılmasına onay vermediği bu sahanın akıbetinin ne olacağı bilinmezken, Mete Adanır gibi büyük bir spor adamının adının verilmesine rağmen buna uygun davranılmaması kabul edilemez olarak nitelendiriliyor.
Yatırım yüzü göremeyeceği tahmin ediliyor
Spor Dairesi’nin ilgi alanı dışında kalan sahayla ilgili Girne kulüplerinin birbirleri ile yaşadığı çeşitli çekişmeler nedeniyle baskı yaratamaması da dikkat çeken detaylardan birisi olarak göze çarpıyor. Sahanın geleceğinin akıbeti bilinmezken, geçtiğimiz gün Tatlısu ve Maraş sahalarına sentetik zemin için ihaleye çıkılması ile uzun bir dönem yatırım yüzü görmeyeceği tahmin ediliyor.
Şükrü BURAĞAN - kibrisgazetesi.com