Başkan Karaduman’dan Bayram Mesajı

Samsun Haber - 21-08-2018 08:38

Başkan Karaduman’dan Bayram Mesajı

Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Karaduman, "Hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının daha da güçlenerek yaşandığı bayramın, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, millet olarak sevinçle karşıladıkları bayram da paylaşmaya, dayanışmaya, gönül almaya, kardeşlik bağlarını güçlendirmeye, herkesin birbirine sevgi ile yaklaşmasına her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi temennisinde bulunan Başkan Karaduman, tüm vatandaşların Kurban Bayramını tebrik etti. Milletçe Kurban Bayramı'nı idrak etmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Başkan Karaduman, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bayramlar, millet olarak kardeşlik duygularımızın, birlik beraberliğimizin, dayanışmanın, sevginin, paylaşmanın çoğaldığı, gönül almaya özen gösterildiği çok özel müstesna günlerdir, Allah'a yakınlaşmadır. Bu mübarek günler de büyüklerimizi ziyaret etmeyi, küçüklerimizi sevindirmeyi ve ihtiyaç sahiplerini unutmamalıyız. Dünyanın en ücra köşesindeki mazlumun, garibin ve coğrafyamızdaki insanlığın umudu olan ülkemize karşı tuzak kuranlara karşı birlik beraberliğimizle bir kez daha en güzel cevabı milletçe vereceğimiz bir bayram yaşayacağız. Bu vesile ile hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bayram trafiğine çıkan vatandaşlarımızdan da kurallara riayet edip, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyorum."

 

Neler Söylendi?

Kasım Kemal Ademoğulları

Samsun halkı; utanmadan çoluğu çocuğuyla bayram yapabiliyorlarsa yazıklar olsun diyorum! Neden mi? Neden olarak bir çok şey sayabilirim ancak; bugün üzerinde durmak istediğim konu; yüzlerce masun insanın suçsuz yere, bir yalan ugruna iki yılı aşkın bir süredir hapishalerde tutulyor olması. Bu isimlerden birisi de herkesi tanıdığı ve parmakla gösterilebilecek çok değerli bir isim Başarı üniversitenin rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir. Yunus bey, ilerlemiş yaşına ve bir çok sağlık problemine ragmen (romatizmal hastalıklar başta olmak üzere, solunum yetmezliği vb. ) yalandan yere içerde tutulan bir beyefendi dir. Beyefendi kelimesini özellikle vurgulamak istiyorum çünkü; beş dakikalık bir sohbetindebile Anadolu insanının arifliğini hissettiğiniz nadir insanlardan birisi dir kendileri. Son derece iyi yetişmiş değerli bir bilim insanı ve yöneticidir. OMÜ Kimya bölümünü başarıyla tamaladıktan sonra İngiltere’nin en iyi ünüversitelerinden biri olan Essex üniversitesinde doktora eğitimini tamamlamış; ingilizceyi anadili gibi konuşan, son derece donanlımlı ve çağdaş bir eğitimci dir. İlk tanıdığımda Türkiye’nin eğitim ve yönetim sistemi için bir kaç beden büyük olduğu hissini bende uyandırmıştı. Bu kanaatim Yunus beyi tanıdıkça her geçen gün daha da pekişti. Maalesef bu değerli bilim insanı ve rektörü olduğu Başarı üniversitesinin çalışanları ülkede yaşanan bir cadı avı sonucunda yalandan yere hizdanlarda çürütülüyorlar. Ne acıdır ki; Hz. Hüseyin efendimizin ve arkadaşlarının başına gelen zülme denk bir zulümle karşı karşıyalar. Hz. Hüseyin’i Kerbela da şehid edenlerin kendileri ve bugüne kadar gelen nesilleri nasıl ki; o gündür, bu gündür gün yüzü görmediler; aynen bu insanlara bu zulmü yaşatanlar ve destekçilerinide aynı akibet beklemektedir. “Allah Adil'dir, Adil-i Mutlaktır. Adaleti mutlak dünyada da tecelli eder. Allah imhal eder/mühlet verir, ama, ihmal etmez!” Bediüzzaman’nın şu ifadesi bana çok çarpıcı gelir. “Küfürle bir devleti idare edebilirsiniz ancak; zulümle ailenizi bile idare edemezsiniz.” Yunus bey ve arkadaşlarına yapılan bu zulme hemen son verilmeli ve tutuksuz yargılanmak üzere biran önce serbest bırakılmalıdırlar. Bu zulme daha fazla ortak olmamak ve ileride yaşanacak geri dönüşü olmayan acılara kapı aralamamak lazım... 6 yıl önce
DİĞER HABERLER
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Hayran Bıraktı

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Hayran Bıraktı

27-04-2024 - Samsun Haber

Bakan Işıkhan Başkan Doğan’ı ziyaret etti

Bakan Işıkhan Başkan Doğan’ı ziyaret etti

27-04-2024 - Samsun Haber