Bayramda Siyaset Rüzgârı

Köşe Yazıları - 10-06-2019 12:49

Bayramda Siyaset Rüzgârı

23 Haziran’dan sonra Türkiye’yi iç siyasette daha hareketli günlerin beklediği âşikârdır. 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine günler kala, siyaset rüzgarı sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her tarafında olanca hızıyla esmekte.

Ramazan bayramında bile tüm Anadolu kentlerinde, kafelerde, meydanlarda, evlerde, kalabalık mekânlarda konuşulanlar İstanbul BB seçimi, seçimin tekrarı sürecinde yaşanılanlar, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’ndan ibaret.

Sadece İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine rağmen, sanki ülkenin tamamı seçime gidiyor havasını Anadolu’nun her tarafında görmek mümkün.

Bunda biraz da, mevcut ve geçmiş siyasetçilerin “İstanbul’u kazanan, iktidarı da alır” sözünün etkisi olacak ki, hem iktidar ve hem de muhalefet “İstanbul’a” büyük önem vermektedir.

Bu nedenle, hem AK Parti ve hem de CHP, 23 Haziran’da kendi adaylarının ipi rahat göğüsleyeceğini iddia ederek seçmeni etkilemeyi amaçlamaktalar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zuhruf Suresi 15. Ayeti

Zuhruf Suresi 15. Ayeti

16-05-2026 - Köşe Yazıları

Telef  olan, rotasız hayatlar

Telef olan, rotasız hayatlar

14-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik