Büyük Camii'nin Önündeki Boş Alan Ne Olacak

​​​​​​​Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin eski binalarını yıkarak alan açma çalışmaları devam ederken Büyük Cami önündeki boş alanın nasıl değerlendireceği Samsun’u ikiye böldü.

Samsun Haber - 01-06-2024 11:08

Büyük Camii'nin Önündeki Boş Alan Ne Olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'dan Büyük Caminin önündeki alanında Camiye dahil edilerek Cami ile birlikte çevre düzenlenmesinin yapılması istenirken, cami önündeki boş alanda başlayan çalışmaların yıkılan bina sahipleri için dükkan yapılmak üzere başlatıldığı belirtiliyor.

Saathane Meydanı ıslah çalışmasının devamı olarak eski dükkan ve binaların yıkılması sonucu ortaya çıkan alanın Büyük Camiye dahil edilmesini talep eden Samsunlular bu alanın beton binalarla kapatılmasını istemiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan seçimlerden önce yaptığı açıklamada göreve gelir gelmez konuyu çözüme kavuşturacağını ve Büyük Cami önünde bulunan arsaların Camiye dahil edilerek alanın caminin bahçesi olarak değerlendirileceği müjdesini vermişti.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Protestan Kilisesi ve Orhan Pıçaklar

Samsun Protestan Kilisesi ve Orhan Pıçaklar

13-08-2026 - Samsun Haber

Samsun Kalesi'nin Yok Oluş Hikâyesi!

Samsun Kalesi'nin Yok Oluş Hikâyesi!

13-08-2026 - Samsun Haber

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat