Camilerimizde Türk Bayrağı Olmalı

Bu hafta Cuma namazını Urla Çarşı Camii’nde eda etmek istedim. Bir derviş gibi bir Yunus gibi cami cami gezerim.

Köşe Yazıları - 20-04-2026 18:25

Camilerimizde Türk Bayrağı Olmalı

Alışkanlık gereği, gittiğim her camide milli sembolümüz olan Türk bayrağının olup olmadığını kontrol eder, caminin içinden fotoğraflar çekerim. Ancak bu camide bayrağımızın asılı olmadığını fark ettim.

Namaz çıkışı hocanın yanına giderek kendimi tanıttım ve camimizde Türk bayrağı bulunmadığını, bayrağımızın milli ve manevi değerlerimiz açısından cami içinde yer almasının ne kadar önemli olduğunu ifade ettim. Hoca ise bu talebime biraz sert bir tavırla karşılık vererek; camilerin tüm Müslümanlara ait olduğunu, herhangi bir ülkeye aidiyet taşımadığını ve bayrak asılmasına dair bir genelge olmadığını belirterek bu durumu normal karşılamamı söyledi.

Kendisine ısrarla şunu sordum: "Hocam, şanlı al bayrağımız burada olsa fena mı olur? Çocuklarımız camiye geldiğinde o bayrağı görüp milli duyguları kabarmaz mı? Ay-yıldızın gölgesinde özgürce namaz kıldığımızı, yabancıların ise bu bayrak altında huzur bulduğumuzu görmesi gurur verici değil midir?" Ayrıca bayrağımızın siyasi bir simge olmadığını; birliği, beraberliği, vatanımızı ve şehitlerimizi temsil eden en kutsal unsur olduğunu vurguladım.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bütün Kitaplar Tek Kitabı Anlamak Üzere Okunur

Bütün Kitaplar Tek Kitabı Anlamak Üzere Okunur

12-05-2026 - Köşe Yazıları

Dijital Çağda Habercilik

Dijital Çağda Habercilik

11-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik