Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi öğrencileri, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti

Güncel - 18-01-2015 16:30

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi öğrencileri, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Haydar Aliyev Parkı'nda toplanarak Atatürk Meydanı'na kadar yürüyen öğrencilere bazı sivil toplum örgütleri de destek verildi.

Grup adına konuşan Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı ile Müslümanlara yönelik oyun oynanmak istediğini söyledi.

Haçkalı, Hz. Muhammed'in barış ve huzur peygamberi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugünlerde bize düşen, her zamankinden daha çok Hz. Muhammed'in sünnetine yapışmaktır. Her zamankinden daha çok ona ümmet olmaya çalışmaktır. Müslüman, yeryüzünün en güvenilir, edepli, çalışkan, zulme karşı dik duran ve doğru insanı olmalıdır. Biz bunları yaparak, onun yolundan giderek ümmet olabiliriz. İslamı yükseltebiliriz. Hz. Muhammed, barış ve huzur peygamberidir. Nefret peygamberi değildir. Batının bizi sürüklemek istediği bu tahrik çukuruna düşmememiz gerekiyor."

Grup, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından olaysız dağıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Canik'te Karadeniz'in En Büyük Macera Parkı Açılıyor

Canik'te Karadeniz'in En Büyük Macera Parkı Açılıyor

12-05-2026 - Güncel

Mete Koca'dan zehir zemberek açıklamalar

Mete Koca'dan zehir zemberek açıklamalar

12-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik