Çorum Valisi'nden düğünlerde "eğlence" duyarlılığı isteği

ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, "Çorumlulardan özellikle düğünlerinde şehitlerimizin geldiği günlerde davul zurnalarını çalmamalarını tavsiye ediyorum" dedi

Güncel - 07-09-2015 16:00

Çorum Valisi'nden düğünlerde

ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, "Çorumlulardan özellikle düğünlerinde şehitlerimizin geldiği günlerde davul zurnalarını çalmamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Kentteki gazetecilerle aylık değerlendirme toplantısı kapsamında bir araya gelen Kara, yaptığı açıklamada yaşanan terör olaylarını kınadı.

Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde terör örgütünce gerçekleştirilen saldırıda şehit ve yaralıların olduğunu belirten Kara, "Bir aydır şehit haberleri geliyor. Terör örgütü azmış vaziyette. Arkasındaki ülkelerin de desteğiyle 11 Haziran'dan beri terör estiriyorlar" dedi.

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle vatandaşları uyaran ve düğünlerde davul-zurna çalınmaması yönünde öneride de bulunan Kara, şunları kaydetti:

"Çorumlulardan özellikle bir isteğim var. Çorum devlet için problem olmamış, devletin yanında olmuş bir il. İlimizde de terör olayı yoktur. Ancak Çorumlulardan özellikle düğünlerinde şehitlerimizin geldiği günlerde davul zurnalarını çalmamalarını tavsiye ediyorum. Bu benim tavsiyem ve önerim. Herkesin inancı kendisine kalmış. Çorumlulardan düğünlerini az eğlenceli ya da eğlencesiz yapmalarını istiyorum. Bu konuda çağrıda bulunuyorum. Takdir yine halkımızındır."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vycall Makam Çağrı Butonu Sistemleri ile Kurumsal İletişimde Yeni Dönem

Vycall Makam Çağrı Butonu Sistemleri ile Kurumsal İletişimde Yeni Dönem

17-05-2026 - Güncel

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

16-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik