Cumhurbaşkanı Erdoğan: Laikliğin Tanımını Yeniden Yaptık

​Cumhurbaşkanı Erdoğan: Laiklik, dini ve fikri her grubun kendi istediği şekilde yaşaması ve devletin tüm bu inançları güvence altına almasıdır. Yolumuzu baştan böyle çizdik.

Genel - 05-11-2016 09:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Laikliğin Tanımını Yeniden Yaptık

Katar Merkezli El-Cezire Televizyonu’nda iki bölüm halinde yayımlanacak bir programın ilk bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşünce ve siyasi hayatının yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini “laik”, “İslamcı” ya da “muhafazakar” terimlerinden hangisiyle tanımladığı yönündeki soruyu “Ben her şeyden önce Müslümanım. Bu işin ilk adımı ama Müslüman Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında sürekli değişimler söz konusu. Okudukça, yaşadıkça ve hayatı tecrübe ettikçe pek çok şeyin değiştiğini görüyorsunuz. Bu değişim sırasında siz olduğunuz yerde kalırsanız kaybedersiniz. Bu nedenle kendinizi geliştirmeniz gerek. Biz de bunu başardık” şeklinde yanıtladı.

TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK

Erdoğan, AK Parti’nin demokrasi ve laikliğin tanımını yeniden yaptığını dile getirdi. Bu iki kavramla ilgili değişimlere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasinin tanımını yeniden yaptık ve dünyaya Müslüman nasıl siyaset yaparmış gösterdik. Laikliğin de tanımını yeniden yaptık. Laikliğin bir zamanlar Türkiye’de anlaşıldığı gibi olmadığını söyledik. Laiklik, dini ve fikri her grubun kendi istediği şekilde yaşaması ve devletin tüm bu inançları güvence altına almasıdır. Yolumuzu baştan böyle çizdik” diye konuştu.

Ülkemde öleceğim

15 Temmuz gecesi konakladığı yerin sahibinin botuyla Yunan ya da Türk adasına gitme teklifini reddettiğini aktaran Erdoğan, “Bu topraklarda doğdum ve burada öleceğim. ‘Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır’. Lider her zaman meydanlarda olmalıdır ki halk da peşinden gitsin” ifadelerini kullandı.

 Yol haritam Peygamber

Siyasi hayatına Necmettin Erbakan ile başladıklarını ve belli bir noktaya geldikten sonra ondan ayrılıp AK Parti’yi kurduklarını anımsatan Erdoğan, Hazreti Muhammed’in ve onun sünnetinin kendisinin yol haritası olduğunu, bu sünneti yaşamaya çalıştıkça hatalardan uzaklaştığını vurguladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Magnezyum Sitrat Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Vücudunuz İçin Doğal Destek

Magnezyum Sitrat Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Vücudunuz İçin Doğal Destek

31-05-2026 - Genel

Erkek Kemer: Şıklığın ve Kalitenin Tamamlayıcı Aksesuarı

Erkek Kemer: Şıklığın ve Kalitenin Tamamlayıcı Aksesuarı

31-05-2026 - Genel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik