Dink’i fetö öldürttü!

Dink suikastında 5 yıl önce ‘örgüt bulunamadı’ kararı veren mahkeme heyeti, o kararı duyuran FETÖ medyası, hatta haberin muhabiri bizzat örgütün üyesi çıktı.

Gündem - 25-04-2017 10:05

Dink’i fetö öldürttü!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açılan dava haricinde, cinayetin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısını ortaya çıkaran en kapsamlı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma kapsamında FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen ve firari eski Savcı Zekeriya Öz, örgütün yayın organı Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazeteciler Adem Yavuz Arslan, Ercan Gün ile meslekten ihraç edilen ‘MİT TIR’ları Kumpası’nın organizatörü eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız, İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Yüzbaşı Muharrem Demirkale’nin de aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında iddianame hazırlandı.122 sayfalık iddianame halen devam eden ‘ana davayla’ birleştirilmesi talebiyle İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

ÖLDÜRMEYE İŞTİRAK

İddianamede, tüm sanıklar için ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçunun yanı sıra, Fetullah Gülen ile Zekeriya Öz ve jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 40 şüpheli hakkında, ‘Kasten öldürmeye iştirak’’ suçundan da müebbet hapis cezası istendi.

TETİKÇİYİ TAKİP ETTİLER

Dink’in öldürüldüğü 19 Ocak 2007’de İstanbul Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli olan eski Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Agos Gazetesi’nin çevresinde dolaşan tetikçi Ogün Samast’ı takip eden ekibin komutanıydı. Demirkale’nin görevlendirdiği jandarma istihbarat personeli cinayet günü ve bir gün öncesi Agos Gazetesi ile Dink’in evini gözetledi ve tetikçi Samast’ı adım adım izledi.

ÖZ’E BİLGİ VERDİ

Muharrem Demirkale’nin, telefon kayıtları incelendiğinde suikasttan bir gün önce ve bir gün sonra firari eski Savcı Zekeriya Öz ile 7 kez görüştüğü ortaya çıktı. Tespitlere göre, Demirkale’nin Öz ile 5 kez görüştüğü 18 Ocak 2007’de emrindeki jandarma görevlileri Agos Gazetesi ve çevresinde keşif yaptı. 

YILMAZER İLE İRTİBATLI

İddianamedeki bilgilere göre Muharrem Demirkale’nin, Dink cinayetinin işlendiği gün Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer ile de telefonla görüştüğü tespit edildi. 

CELEPOĞLU SUİKASTI BİLİYORDU

Savcılığın en önemli tespitlerinden biri de MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile ilgili. Soruşturmada, Dink cinayetinin tasarlanması ve işlenmesi aşamalarında Celepoğlu’nun, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkez Amiri olarak görev yaptığını ve tüm gelişmelerden haberdar olduğun ortaya çıktı. Celepoğlu’nun tutuklu yargılanan sanıklarla cinayetin tasarlandığı dönemde 4 kez telefon ile görüştüğü, bu kişilerden birinin de eski Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız olduğuna dikkat çekildi. İddianamede, Dink suikastından yaklaşık 1 ay kadar önce dil kursunda bulunduğu İtalya’dan Türkiye’ye geldiği belirlenen Celepoğlu’nun, 10 gün sonra tekrar geri döndüğü anlatıldı.

BAYRAKLI FOTOĞRAF İDDİANAMEDE

Tetikçi Ogün Samast’ın Türk Bayrağı’yla kameralara verdiği görüntülere ilişkin detaylar da iddianamede yer aldı. Yapılan tespitlere göre Samast, yakalandığı Samsun’da Jandarma ve polis tarafından eline tutuşturularak poz verdirildiği Türk Bayrağını, cinayet günü Hrant Dink yerde yatarken başucunda açacaktı, ancak öldürülmekten korktuğu için bunu yapamadı.

GÜN’E SERVİS EDİLDİ

Samast’ın görüntüleri FOX TV muhabiri Ercan Gün’e Ekrem Dumanlı, Âdem Yavuz Arslan ve Faruk Mercan ile avukat Halil İbrahim Koca tarafından verildi. Ancak, Ercan Gün görüntülerin kaydedildiği Samsun’a gönderildi. Görüntülerin Samsun Jandarma Komutanlığı’nda çekilmiş gibi yayınlanmasıyla, ‘Dink cinayetinin arkasında ulusalcılar var’ algısı oluşturularak Ergenekon operasyonlarına zemin hazırlandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Depremsiz hava durumu sunulamaz!

Depremsiz hava durumu sunulamaz!

23-01-2024 - Gündem

AK Parti Büyükşehir adaylarını Pazar günü açıklayacak!

AK Parti Büyükşehir adaylarını Pazar günü açıklayacak!

04-01-2024 - Gündem