Düzce'de yol kapatma eylemi

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde faaliyet gösteren bir taş ocağının firmasının kullandığı yolun, vatandaşa ait araziden geçtiğini iddia eden Hacıyeri, Hocatman ve Redifler köyünde yaşayanlar traktör römorku ile yolu trafiğe kapattı

Güncel - 04-07-2015 19:30

Düzce'de yol kapatma eylemi

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde faaliyet gösteren bir taş ocağının firmasının kullandığı yolun, vatandaşa ait araziden geçtiğini iddia eden Hacıyeri, Hocatman ve Redifler köyünde yaşayanlar traktör römorku ile yolu trafiğe kapattı. 

Hacıyeri köyü sakinlerinden Tahsin Cesur, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu taş ocağının yaklaşık iki yıl önce köy yolunda bulunan kayayı kırmak için çalışma başlattığını belirterek, "Bu süre zarfında da yolumuzu şantiye içinden verdiler. Hacıyeri ve Hocatman köylüleri şantiye içerisindeki yolu kullanarak, köylerine ulaşım sağlıyorlardı. Şantiyeden köylere giden yol benim arazim üzerinden geçiyor" diye konuştu.

Kendisinden izin alınmadan arazisinin kullanıldığını söyleyen Cesur, işletmeyi mahkemeye verdiğini, Yığılca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava neticesinde işletmenin arazi üzerindeki yol harfiyatını kaldırmasına hükmedildiğini söyledi.

Eylem, jandarma ekiplerinin  müdahalesi ile sona erdi. Köylüler ile taş ocağı firması yetkilileri arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tek Kullanımlık Terlik Otellerde Neden Standart Hâline Geldi?

Tek Kullanımlık Terlik Otellerde Neden Standart Hâline Geldi?

28-09-2026 - Güncel

Türkiye’nin İlk, Bölgenin En Büyük Kapalı Devre Balık Üretim Tesisi

Türkiye’nin İlk, Bölgenin En Büyük Kapalı Devre Balık Üretim Tesisi

28-09-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat