Genç yûnuslarla hikmet dilinin izinde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türklük Bilimi Araştırmaları Topluluğu (TÜBAT), OMÜ Öğrenci Projeleri Destek Programı desteğiyle gerçekleştirdikleri “Genç Yûnuslarla Hikmet Dilinin İzinde” projesi kapsamında "Yûnus Emre Tramvayda" adlı etkinliği gerçekleştirdi.

Eğitim - 11-06-2022 12:31

Genç yûnuslarla hikmet dilinin izinde

Kendilerini “Genç Yûnuslar” olarak tanımlayan topluluk üyeleri üniversitenin Kurupelit Yerleşkesindeki Yaşam Merkezi tramvay durağında başlattıkları etkinliklerinde tramvay içerisinde Emine Işınsu’nun “Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri” adlı Yûnus Emre romanını sessiz olarak okudular.

Topluluk üyeleri ayrıca tramvaydaki yolculara üzerinde Yûnus Emre’den bir beytin yazılı olduğu kitap ayraçlarını hediye ettiler. TÜBAT’ın farkındalık oluşturma amacıyla toplu taşıma araçlarında geçen vakti verimli hâle getirebilmek adına ve “Türkçe ve Yûnus Emre Yılı”nı 2022 yılında da sürdürebilmek için gerçekletirdikleri bu etkinlik Cumhuriyet Meydanındaki kitap fuarı ziyaretiyle sona erdi.

2021 yılının Cumhurbaşkanlığınca “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”; UNESCO tarafından da (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) “Yunus Emre Yılı” ilan edildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yusuf Tekin’den müfredat Hamlesi

Yusuf Tekin’den müfredat Hamlesi

12-05-2026 - Eğitim

Rektör Aydın Aile Vizyonu Bilim Kurulunda!

Rektör Aydın Aile Vizyonu Bilim Kurulunda!

05-05-2026 - Eğitim

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik