Güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle yollarda

GİRESUN (AA) - Fransa'dan yaklaşık bir ay önce güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle Kazakistan'a gitmek üzere yola çıkan Pauline De La Marnierre, Giresun'a ulaştı

Güncel - 04-07-2015 06:00

Güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle yollarda

GİRESUN (AA) - Fransa'dan yaklaşık bir ay önce güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle Kazakistan'a gitmek üzere yola çıkan Pauline De La Marnierre, Giresun'a ulaştı.

Atatürk Meydanı'nda Giresun Belediye Başkanvekili Ahmet Yusufağaoğlu tarafından karşılanan Marnierre, bir süre belediyede misafir edildi.

Marnierre, gazetecilere yaptığı açıklamada, alternatif enerjiye dikkati çekmek için 6 Haziran'da bisikletiyle Kazakistan'a gitmek üzere yola çıktığını söyledi. 

Güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle 9 bin kilometre yol kat edeceğini bildiren Marnierre, bu yolculukla Etiyopya'da güneş enerjisiyle çalışan su kuyularına katkı sağlayacağını, her bir kilometre için 1 avro bağış alındığını kaydetti.

Yusufağaoğlu ise çevrenin korunması için güneş enerjisi ve diğer alternatif kaynakların yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, sosyal sorumluluk projesi için Marnierre'ye teşekkür etti. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kayyım Yerine Belediye Meclisi içinde Seçim Formülü

Kayyım Yerine Belediye Meclisi içinde Seçim Formülü

13-08-2026 - Güncel

Konut satışlarında İkinci el çakıldı, ipotekli satışlar fırladı

Konut satışlarında İkinci el çakıldı, ipotekli satışlar fırladı

13-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat