Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

Savaşın başından beri Filistinli mücahitlerin destansı mücadelesi karşısında çaresiz kalan terörist İsrail çıkış yolu arıyor.

Dünya - 07-05-2024 14:28

Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

 

Özellikle Hamas’ın elinde tuttuğu İsrailli rehineler kilit bir öneme sahip. Filistinli savaşçıların direnişinden, dünya çapında gördüğü tepkilerden ve rehine ailelerinden gelen baskılardan bunalan terörist İsrail, Hamas’a ilettiği onlarca “ateşkes” teklifinden birinin nihayet onaylandığını öğrendi.

Ayrıntılar henüz kamuoyuna açıklanmadı fakat ateşkes teklifinin kabulü ile Hamas’ın avantajlı bir konum elde ettiği tahmin edilebilir.

Hamas, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi. Ateşkes açıklaması Hamas lideri İsmail Haniye'den geldi.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Açıklamada, Heniyye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas'ın onayladığını duyurdu.

İsrail tarafına göre, Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. İsrailli esirlerin yakınları ve onların destekçileri, Refah'a düzenlenecek saldırının "esirlerin hayatını hiçe saymak anlamına geldiği" uyarısı yapıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 bini aşkın Filistinli şehit oldu. Gazze Şeridi'ndeki insani felaket ve yıkım karşısında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda "soykırım" suçlamasıyla yargılanıyor.

Kaynak: Baran Dergisi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de Bataklığa Saplanıyor

İsrail Gazze'de Bataklığa Saplanıyor

13-05-2024 - Dünya

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

15-04-2024 - Dünya