İnternetin fişini çektiklerinde halimiz nice olacak!

Konuyu fazla uzatıp sizi sıkmamak için düşüncelerimi madde madde yazıyorum.

Fikir - 31-03-2018 09:04

İnternetin fişini çektiklerinde halimiz nice olacak!

1.Moğollar geldi Bağdat Kütüphanesi'ni yaktı İslam alemi öksüz kaldı.

2.İspanyollar Endülüs Medeniyetine ait ne varsa talan etti, Müslümanlar kaynaksız kaldı.

3.Peki şimdi ne oluyor? Bize sürekli "kitaba ne gerek var, internette var ya, oradan baksana, boşuna kitaba para verme" deniyor.

4.ABD'liler dünyadan kitapları toplayıp 6 büyük merkezde saklıyorlar. Bunlar Kongre Kütüphanesi, Harward, Princeton, Yale vd. en ünlü üniversiteler (Metnin sonundaki örneğe lütfen bakınız).

5.Önemli, önemsiz nasıl ayırıyorlar bilmiyorum ama dünyadaki tüm kitapları topluyorlar. Kitaba önem veriyorlar, bütün bunları alenen yaparken bize de internette var diye telkinde bulunup kitaptan soğutuyorlar.

6.SONRA NE Mİ OLACAK? BİR GÜN GELECEK VE ABD (elinde tuttuğu) İNTERNETİN FİŞİNİ ÇEKİVERECEK.

(DEMEDİ DEMEYİN).

7.BU YENİ DURUMUN MOĞOLLARIN BAĞDAT KÜTÜPHANESİNİ YAĞMALAMASINDAN FARKI NE? ÖYLE DE KİTAPSIZ KALDIK, BÖYLE DE KALACAĞIZ?

8.EY DEVLET, EY KÜLTÜR BAKANLIĞI, EY MİLLETİN PARASINI KÜLTÜR FONUNDAN ALIP KALDIRIMLARA SEREN, OLMADI DANSÖZLÜ FESTİVALLERE YATIRAN BELEDİYELER, (BİR KISMI İSTİSNA, ONLARI TEBRİK EDİYORUM, ÇOĞUNLUĞU İÇİN İSE RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM) EY KİTAPSIZ BELEDİYELER SİZİN KÜLTÜRLE İLGİLİ BİR KAYGINIZ YOK MU, BİLGİYE İHTİYACINIZ YOK MU, HERŞEYİ İNTERNETE HAVALE EDİNCE ÇOCUKLAR NASIL İNTERNETİN BAŞINDAN KALKSIN DA KİTAP OKUSUN, ÇEVREYİ ALGILASIN, DÜŞÜNSÜN, TARTIŞSIN, BİLGİYE FARKLI KAYNAKLARDAN ULAŞMAYI ÖĞRENSİN?

9.EY ÖĞRETMENLER SİZ DE İNTERNETTEN YAPILABİLECEK ÖDEVLER VERMEYİN, YERELDEN VERİN. ÇOCUKLAR ÇEVRESİNİ TANISIN, ÇEVRESİNİ ANLATSIN, YAZSIN.

10. ÇOK MU BİRŞEY İSTEDİM?

Bu arada size daha önce bahsettiğim "Samsun Kitaplığı’nı Amerikalılar yapmış galiba. Dünyanın en prestijli yüksek öğretim kurumu olan Harward Üniversitesi Kütüphanesi'nde Samsun kitapları okuyucularını bekliyor. Princeton ve Yale Üniversiteleri ile Kongre Kütüphanesi'nde de var. Kongre Kütüphanesi bu kitapları ayrıca ABD'nin her tarafına ödünç gönderiyor. Ben kendi adıma emek verdiğim kitapları merak ettim, baktım, gördüm. Siz de bakabilirsiniz.

Neler Söylendi?

misafir

Çocuklar hazırcılığa teşvik ediliyor çok yalnış uygulama bizim zamanımızda kitap yok tuki okuyalım gazeteden yapılan kese kağıtlarını okurduk Bizim çocuklarımız kitap oku yarak ödevlerini yapardı özetler çıkarırdı Şimdiki nesilin iki parmağının arasında inter nekten anında ödevler hazır araştırmadan yoksun OLmamalı tembelliğe teşvik ediyor 6 yıl önce
DİĞER HABERLER
İhanete Uğramış Bir Milletin Fertleriyiz

İhanete Uğramış Bir Milletin Fertleriyiz

27-04-2024 - Fikir

Seyyid Ahmet Arvâsî İle Ülkücüler ve İslâm Ülküsü Üzerine

Seyyid Ahmet Arvâsî İle Ülkücüler ve İslâm Ülküsü Üzerine

26-04-2024 - Fikir