İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Deprem Bağışlarının Neden Şartsız Olmasını İstiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem sebebiyle başlatmış olduğu bağış kampanyasında bağışçılarından şartsız bağış yapmalarını istiyor.

Güncel - 14-02-2023 14:23

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri  Deprem Bağışlarının Neden Şartsız Olmasını İstiyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağış hesaplarına bağış yapmak isteyen vatandaşlar bağış yaparlarken, “Açıklama kısmına şartız bağış yazılmalıdır” açıklamasıyla karşılaşıyor.

Şartsız bağış istemek toplanılan paraların sadece depremzedeler için değil, istenilen yerlerde kullanılma imkanı sağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir tercih yaptığı iddia diliyor.

Konuyla alakalı sosyal medya hesaplarından İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerine tepkiler yapıyor.

İşte o tepkilerden bazıları;

İBB deprem sebebiyle insanların duygusunu sömürerek deprem zedelere değil, İBB hesaplarına bağış topluyor.

Şartız bağış: toplanan paraları deprem bölgesinde değil istediğim yerde kullanabilirim demek.

İBB’nin bu yaptığı çok büyük bir istismar ve ahlaksızlık.

Yardım toplarken ne için topladığını belirttiğin zaman o bağışı orada kullanmak yasal olarak zorunludur.

Lakin İBB burada insanları kandırıp önce afet bölgesiyle ilgili bir duyuru koyup sonraki ekranda bu ibanı ayrı olarak belirtip “şartsız yardım” diyerek insanları kandırıyor.

Belki de birçok İstanbullu deprem bölgesindeki insanlara ulaşsın diye yardım yaptı. Ama maalesef bu metrolarda dönen hesap numaralarına gönderilen paraları İBB afetzedeler için değil kendi için kullanıyor. Yasalara takılmamak için de “şartsız bağış” diye bir şey uydurmuşlar.

Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi de “şartsız bağış” olarak 7 Şubatta yani depremden 1 gün sonra bağış açmış.

 

Bakın bu insanları dolaylı yoldan kandırmaktır. İnsanlar deprem bölgesine yardım yapmak isterken belediyelerin cebine yardım yapıyor.

https://ankara.bel.tr/duyurular/sartsiz-bagis-yapilabilecek-hesaplar-350

İnsanların deprem bölgesine ve depremzedelere dayanışma için yapmak istediği yardımları istismar eden İBB ve ABB’ye suç duyurusunda bulunulmalı çünkü ortada insanları kandırma var. Gönderilen bağışları madem deprem bölgesinde kullanacaklar o zaman neden “şartız bağış” diyorlar?

Çünkü “şartı bağış” demek paraları ben deprem bölgesinde değil kendim için harcayacağım demek. Bakın bu süreçte kim “şartlı bağış” diyerek para topluyorsa bilin ki onlar kötü niyetli. Gönderdiğiniz paraları depremzedelere değil kendilerine harcıyorlar.

Son olarak ayrıca Valilik izni olmadan toplanan bağışların hiçbiri YASAL değildir. Özellikle İBB’nin kamusal alanda yaptığı aldatmacalı bağış toplama reklamı eğer VALİLİK tarafından ONAYLI DEĞİLSE ortada hukuken işlenmiş büyük bir SUÇ DA var demektir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tükiye’de Türk Olduğu İçin Milliyet Farkı Ödedi

Tükiye’de Türk Olduğu İçin Milliyet Farkı Ödedi

29-04-2024 - Güncel

Samsun’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Samsun’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

29-04-2024 - Güncel