Kahve Dünyası’ndan Yahudilere özel 'hamursuz' kek!

Bir 'kahve zinciri' markası olan Kahve Dünyası'nın on binlerce Müslümanın katili İsrail’in kutladığı “Hamursuz Bayramı”na özel olarak kek ürettiği ortaya çıktı.

Güncel - 09-05-2024 18:14

Kahve Dünyası’ndan Yahudilere özel 'hamursuz' kek!

İsrail’e açıkça destek veren Starbucks markası dünya çapında boykota uğrayıp milyonlarca dolar zarar ederken, bu omurgasız marka acaba kime güveniyor?

Kahve Dünyası ismiyle bilinen markanın 22-30 Nisan tarihleri arasında İsrail’de kutlanan Hamursuz Bayramı için özel olarak “hamursuz kek” üretip, bazı mağazalarında satışa sunduğu anlaşıldı. Firmanın “Hepimizin ortak noktası” sloganıyla üreterek sattığı kekleri Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Samsun’daki bazı mağazalarında satışa sunduğu bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer uygulamalar yaptığı anlaşılan kahve zincirinin, Hamursuz bayramı kapsamında üreterek mağazalarında sunduğu keklerin “hahambaşılığın onayından geçmediği”nden söz ediliyor. Öyle ki, İsraillilerin bu ürünü yemesi için hahambaşılığın onayından geçerek Kosher sertifikası alması gerekiyor. Kahve Dünyası, bu keki üreterek kimin tarafında olduğunu gayet açık bir şekilde gösteriyor.

Öte yandan Kahve Dünyası’nın Hamursuz Kek üretimi şikayetvar.com internet sitesine de şikayet edildi.

Şikayette;

“Kahve Dünyası'nı Türk markası olduğu için tercih ediyordum.

Türk halkının tepkisini göz ardı etmiyorsunuz, ancak bu duruma nasıl onay verebiliyorsunuz?

Pesah bayramına özel hamursuz kek üretmeniz ne anlama geliyor? Kahve Dünyası, bu tür bir duruma rıza göstererek bizim nezdimizde değerini yitirmiştir.

Başka firmalara yöneleceğiz….” denildi.

Kaynak: Baranhaber.net

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vuslat’tan, 3 Kıta 20 Ülkede Kurban Faaliyeti

Vuslat’tan, 3 Kıta 20 Ülkede Kurban Faaliyeti

15-05-2024 - Güncel

Kızılay'ın 2024 Kurban Vekalet Bedelleri Belli Oldu

Kızılay'ın 2024 Kurban Vekalet Bedelleri Belli Oldu

15-05-2024 - Güncel