Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Adı Değişiyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek." açıklamasına destek verdi. Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı" dedi.

Dünya - 06-10-2023 12:56

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Adı Değişiyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kıbrıs Türk Devleti" çıkışının ardından değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tatar, Bahçeli'ye Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için teşekkür etti.

"RUMLAR, ADANIN HÜKÜMETİYMİŞ GİBİ BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Kıbrıs Rum yönetiminin Ada'nın tek hükümetiymiş gibi davrandığını dile getiren Tatar, "Madem ki Güneydeki devlet Kıbrıs Cumhuriyeti ve bütün adanın hükümetiymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor, bizim kuzeydeki devlet de federasyona hazır bir devlet değil, Kıbrıs Türk Devleti ve Kıbrıs Devleti'dir" dedi.

"BÜTÜN DENİZLERDE DE HAK İDDİA EDİYORUZ"

"Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı" diyen Tatar şunları kaydetti: "Madem ki siz (Rum yönetimi) bütün ada yönetiminin kendinde olduğunu iddia ediyorsun biz de 'kuzey' kelimesini kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz."

Adanın Osmanlı adası olduğunu, ancak İngilizlere kiraladıktan sonra durumun değiştiğini, Türkleri azınlığa düşürmeye çalıştıklarını ancak hiç bir şekilde boyun eğmediklerini ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta Türklerin kanı canı olduğunu, Anadolu’nun bir parçası olduğunu kaydetti.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Tatar, "Sayın Bahçeli'ye konuşmasında Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için, Kıbrıs'a önem verdiği için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"RUM BOYUNDURUĞU ALTINA HİÇBİR ZAMAN GİRMEYECEĞİZ"

Pile-Yiğitler yolunda da Kıbrıs Türk halkına haksızlık yapıldığını, BM’nin tarafsız olmadığını anlatan Tatar, insani bir proje olan bu yolun yapılacağını söyledi. Kıbrıs Türk halkının adada hakkı, mührü olduğunu, milli mücadeleyi de Anavatan Türkiye ile birlikte yürüttüğünü ve yürütmeye devam ettiğini vurgulayan Tatar, Rum boyunduruğu altına hiçbir zaman girmeyeceklerini belirtti. Rumların tek taraflı AB’ye kabul edilmesini de eleştiren Tatar, Kıbrıs’ta Türk devletinden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

07-05-2024 - Dünya

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

15-04-2024 - Dünya