Medvedev, Bunu cezasız bırakmayacağız!

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili, "Rusya bunu cezasız bırakmayacaktır” dedi.

Gündem - 20-12-2016 10:17

Medvedev, Bunu cezasız bırakmayacağız!

Başbakan Dmitri Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karlov’a yapılan suikastın dehşet verici bir suç olduğunu söyledi.

Karlov’un fotoğraf sergisinin açılışında Türk arkadaşlarına Rusya’nın işbirliği, dostluğu, yardımını, barışı koruma ve uluslararası terörizmle mücadele çabalarını anlatırken vurulduğunu ifade eden Medvedev, şunları söyledi:

"Andrey Karlov’un silahı konuşmasıydı. Fakat katil başka dilde konuştu ve bu dil Andrey Karlov’un hayatı boyunca değerlerini koruduğu normal insanlar için kabul edilebilir bir dil değildi. Andrey Karlov kahraman gibi hayatını kaybetti.”

Uluslararası kurallara göre büyükelçiyi öldürmenin uluslararası uygar ilişkiler dışında olan, çok ciddi suç olduğunu vurgulayan Medvedev, "Rusya bunu cezasız bırakmayacaktır. Bu organizasyona kim katıldıysa herkes bunun hesabını verecektir” ifadelerini kullandı.

Dmitri Medvedev, “Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler. Yüksek değerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler" dedi.

RUDAW.NET

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bağışıklık Güçlendirici Vitaminler Nasıl Seçilir?

Bağışıklık Güçlendirici Vitaminler Nasıl Seçilir?

29-04-2026 - Gündem

Otel Otomasyonu ile Dijital Dönüşümün Gücünü Keşfet

Otel Otomasyonu ile Dijital Dönüşümün Gücünü Keşfet

27-04-2026 - Gündem

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik