Mesnevi’den Seçmeler

Mecnun’un Devesi

Kültür - 01-06-2018 08:31

Mesnevi’den Seçmeler

Mecnun’un sevdası, önde bulunan Leylâ’ya kavuşmaktı. Devenin sevdası ise geri dönüp yavrusuna ulaşmaktı.

Mecnun, Leylâ’ya kavuşmak sevdasıyla devesine bindi. Epey bir yol gitti. Mecnun, bir an yorulup uykuya dalsa; deve hemen geri döner, geldikleri yolu geri giderdi.

Mecnun, uyanınca deveyi geri çevirirdi; ama deve, bir fırsatını bulunca, yularını gevşek hissetti mi Mecnun’un daldığını anlar, geri döner; yavrusunun bulunduğu tarafa doğru gitmeye başlardı. Mecnun, kendisine gelince önce bulundukları yerden metrelerce geriye gittiklerini görürdü.

Üç gün boyunca böyle yol aldılar. Mecnun, ileriye doğru gidip Leylâ’ya ulaşmak istedikçe; deve, geriye gidip yavrusuna kavuşmaya çalışırdı.

Sonunda Mecnun, daha fazla dayanamadı. Deveye;

- A deve! İkimiz de âşığız. Ama birbirimize aykırıyız. Arkadaşlığa lâyık değiliz. Sen, kendi sevdiğine ben kendi sevdiğime kavuşayım, dedi ve devenin yularını saldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ravza Zeybek’ten Kervan

Ravza Zeybek’ten Kervan

14-04-2025 - Kültür

Sen Rüyalar Âlemindesin Sinema İçin Büyük Potansiyel Vaat Ediyor

Sen Rüyalar Âlemindesin Sinema İçin Büyük Potansiyel Vaat Ediyor

26-03-2025 - Kültür

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik