Oltu Bölge Trafik Ekipleri Çobanları Uyardı

Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği sorumluluk bölgesi olan Göle yolu ve Narman yolu üzerinde baharın gelmesi ile birlikte ahırlardan çıkartılan büyük ve küçükbaş hayvan sürülerinin araç sürücülerine zor anlar yaşattığı gibi trafik kazalarına da neden olduğunu belirtti

Güncel - 30-04-2015 14:31

Oltu Bölge Trafik Ekipleri Çobanları Uyardı
Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği sorumluluk bölgesi olan Göle yolu ve Narman yolu üzerinde baharın gelmesi ile birlikte ahırlardan çıkartılan büyük ve küçükbaş hayvan sürülerinin araç sürücülerine zor anlar yaşattığı gibi trafik kazalarına da neden olduğunu belirtti.
Bölge trafik personeli özellikle çifçilerin yoğun olduğu kahvehanelerde eğitim ve bilinçlendirme konusuna ağırlık vererek yollara çıkan hayvan sürüleri konusunda çobanları uyarıyor.
Bölge Trafik ekipleri, “Kazanın sonrasındaki durum yerine kazaya sebep olan nedenleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle hayvan sürücüleri dediğimiz çobanları hayvanlarını yol kenarında başıboş bırakmamalarını, hayvanlarına sahip çıkmaları konusunda uyarıyoruz” dediler.
Bölge trafik personeli çobanları uyararak yollarında başıboş hayvanların yol açtığı tehlikeyi bir kez daha gündeme getirdi. Duyarsızlık ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması yüzünden karayolunda başı boş bırakılan hayvan sürülerinin trafik kazalarına sebep olduğunu, ifade ettiler. Çobanlara karayolu üzerinde hayvanlarla geçiş yaparken neler yapmalılar yol kenarlarından biraz daha iç kısımlarda otlatmaları yönünde bilgiler aktardılar.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vycall Makam Çağrı Butonu Sistemleri ile Kurumsal İletişimde Yeni Dönem

Vycall Makam Çağrı Butonu Sistemleri ile Kurumsal İletişimde Yeni Dönem

17-05-2026 - Güncel

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

16-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik