Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörünün intikamı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde skandallarına bu sefer de Rektör Yavuz Ünal’ın Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Metin Özgen’i görevden alması eklendi.

Samsun Haber - 30-09-2022 10:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörünün intikamı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Metin Özgen görevden alınarak yerine Romatoloji Bilim Dalı Başkanı olarak halk sağlığı uzmanı Prof Dr Tevfik Sunter getirildi. Durum mevzuatlara uygun gibi görünse de eğitim alanında ciddi sıkıntılar çıkabileceği belirtiliyor.

Rektör Yavuz Ünal ile OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Cengiz Çokluk’un Romatoloji Bilim Dalını kapattırma ve Prof Dr Metin Özgen’i görevden uzaklaşıtırma çalışmaları normal yollardan sonuç vermeyince çareyi Özgen’i görevden almakta buldular.

Bilindiği gibi OMÜ Tıp Fakültesi’ndeki usulsüzlüklerle mücadele ettiği için hakkında çok sayıda soruşturma açılan Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Metin Özgen rektörlüğü YÖK’e de şikayet etmişti.

Rektör Yavuz Ünal ve Dekan Cengiz Çokluk Romatoloji Bilim Dalını eğitime kapattırmışlardı. 

Böylece romatoloji öğrencilerini çok ciddi maddi zarara uğratmış, kazanıp geldikleri bölümün Rektör Yavuz Ünal ve Dekan Cengiz Çokluk tarafından kapatılması öğrenciler için şok etkisi yapmıştı.

Görünürde Romatoloji Bilim Dalının Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından eğitime kapatılmış olmasına rağmen gelişmeler ve bünyelerindeki bir birimin kapatılmasına itiraz etmemiş olmaları Dekan ve Rektör Ünal’ın ortak çalışması olduğunu gözler önüne seriyor.

Kazanıp geldikleri bölümün Rektör Yavuz Ünal ve Dekan Cengiz Çokluk tarafından kapatılması öğrencileri maddi ve manevi zarara uğratmıştı.

 

Ailelerini Samsun’a getiren, evini taşıyan, çocuklarını burada okullara kaydeden yandal araştırma görevlilerinin yıllık 150 Bin TL zarara uğramışlar.

Rektör Yavuz Ünal ve Dekan Cengiz Çokluk şimdi de Romanoloji bilim dalı başkanı olarak bir halk sağlığı uzmanını görevlendirdi.

Romatoloji Bilim Dalı Başkanlığı diğer bir çok öğretim üyelerine önerilmiş, teklif edilen pek çok öğretim üyesinin bunun etik olmayan bu durum olduğunu dile getirerek kabul etmediği de gelen bilgiler arasında.

Romatoloji Bilim Dalı Başkanlığını halk sağlığı uzmanı olan Prof Dr Ahmet Tevfik Sunter’in de teklifi dekan yardımcılığı görevini kaybetmemek için kabul ettiği iddia ediliyor.

Rektör Ünal’ın hemşerisi ve köylüsü Metin Özgen’den intikam alma yöntemi akıllara durgunluk veriyor.

 

Neler Söylendi?

Yorumlara Bak

Yorumlara bak Panayır yeri gibi. Meğersem neler varmış. İlahiyatçı adam rektör, halk sağlıkçı romatolog olmuş. Bu ülke Yarın Uçar 4 yıl önce

Nazım

Bakalım rektor bey bu kaosun arkasında anabilim dalı başkanının oldugunu ne zaman anlayacak. Bu kadar yalanı pervasizca soyleyen mi suçlu yoksa kendisine her soylenene inanan mı ?? 4 yıl önce

Nazim

Off offf yeni rektörun işi cok zor. Tam bir panayıra dönmüs iç hastalıkları anabilim dalı. 4 yıl önce

Şerif

Yönetmek sanattır. Bir saat çarkı gibi en alt kademedeki bir esinti tepede firtina kopartabilir. Bir yonetici olarak idarecilerinizi secerken liyakatten uzaklaşırsaniz boyle rezil duruma dusersiniz. Bu donemden sonra rektörlük koltuguna oturacak kisi umarim bu olaylardan ders alıyordur. 4 yıl önce

Black

Siyah giyinen adamlari duydumda siyah giyinen godoşları ilk defa duydum 4 yıl önce

Şişgöbekli Karakalem'e

Şişgöbekli karakaleme söylüyorum. Buraları karıştıranlardan birisi sensin. Kadın araştırma görevlilerine para toplayıp sana daha uzun etek alalım diyensin. Bu olayları başlatmak için Tuğbacığını odana sık sık aldın. Sonra baro başkanına götürdün. Kızlar açılacak ve senin yanına gelecekler Bu Kızlar iyi kızlar öbürleri kötü. Kara giyinen godoş 4 yıl önce

Akkalem

Admin yayınlayabiliyon mu lan sen bunu... Var mı sende o cesaret... basın özgürlüğü 4 yıl önce

Akkalem

Kardeş, az cesur ol da takma isim kullanmak yerine ismini yaz. birazcıcık adamsan... öyle spekülatif, kulaktan dolma bilgilerle haber yapanlarla, uzaktan "nickname" ile yorum yapanlar kanka msıınız la siz 4 yıl önce

Karakalem

Yazık, Samsun'un güzide kurumu OMÜ'ye bu tür olaylar hiç yakışmıyor. Rektör Yavuz Ünal ve köylüsü Metin Özgen gitsinler kavgalarını köylerinde yapsınlar. 4 yıl önce
DİĞER HABERLER
Samsun Büyüdü Ama Rakiplerinin Gerisinde Kaldı

Samsun Büyüdü Ama Rakiplerinin Gerisinde Kaldı

14-05-2026 - Samsun Haber

Personel Maaşları için Bütçe Yargıtay’dan

Personel Maaşları için Bütçe Yargıtay’dan

14-05-2026 - Samsun Haber

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik