Önümüzdeki Dönemde Sorunun Bittiğini Göreceğiz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sağlık - 20-11-2023 15:13

Önümüzdeki Dönemde Sorunun Bittiğini Göreceğiz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayene sayısında geçen yıla göre yüzde 20 artış olduğunu, ancak yan dal uzmanı sayısının henüz yeterli olmadığını söyledi. Koca, yan dallarla ilgili cazip şartlar oluşturmak için mecburi hizmet ve mali düzenleme yaptıklarını belirtti.

Bakan Koca, açılan randevu sayısı, muayene sayısı ve yan dal uzmanı sayısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, ikinci ve üçüncü basamakta günlük ortalama muayene sayısının 1,5 milyon olduğunu, günde ortalama 950 bin MHRS randevusu açıldığını ve bunun 600 bininin kullanıldığını kaydetti. Koca, randevusuz hastaların da muayene edildiğini ifade etti.

Koca, randevu konusunda sorunun bilhassa yan dal branşlarda olduğunu vurgulayarak, “Beyaz Reformla ana branşlarda TUS’ta yüzde 100’e yakın doluluk sağladık. Yan dallarla bunu yüzde 54 oranında sağlayabilmiş durumdayız. Yan dallarla ilgili de cazip şartlar oluşturmamız gerekiyor. Bunun için mecburi hizmetle ilgili düzenleme Meclis’te yapıldı. Mali yönden de düzenleme yapıyoruz. Yan dal uzmanlarını ve asistanlarını ana dal uzmanlarından farklılaştırıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde sorunun bittiğini göreceğiz” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Böbrek üstü bezi yüksek tansiyona neden olabilir mi?

Böbrek üstü bezi yüksek tansiyona neden olabilir mi?

08-05-2024 - Sağlık

Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor

Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor

07-05-2024 - Sağlık