Palandöken: 5 Puanlık İndirim Vergi Tahsilatını Artıracak

Vergisini peşin ödeyene 5 puanlık indirimin vergide adalet sağlanması açısından son derece önemli olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafın, çiftçinin düzenli bir geliri olmaması nedeniyle zaman zaman vergi ve primlerin ödenmesinde sorunlar yaşanıyor. Bu indirim vergisini düzenli olarak ödeyenler için teşvik niteliğindedir” dedi.

Ekonomi - 07-02-2017 11:04

Palandöken: 5 Puanlık İndirim Vergi Tahsilatını Artıracak

“5 PUANLIK İNDİRİM VERGİ TAHSİLATINI ARTIRACAK”

Sosyal güvenlik primlerindeki 5 puanlık indirimin, prim tahsilatına büyük bir etkisinin olduğunun altını çizen Palandöken, “SGK primlerini zamanında ve eksiksiz ödeyenlere uygulanan 5 puanlık indirim nedeniyle birçok işveren, diğer borçlarını aksatsa bile sırf indirimden yararlanabilmek için primlerini zamanında ödemeye çalışıyor. Bu da prim tahsilatını artırıyor. Dolayısıyla vergide de aynı indirimin yapılması, bu indirimden yararlanmak isteyenler için hem önemli bir avantaj sağlayacak hem de devletin vergi tahsilatı artacak” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dövize vergi ekonomiyi ve TL'yi korur!

Dövize vergi ekonomiyi ve TL'yi korur!

08-06-2026 - Ekonomi

TOBB Nefes Kredisi Yeniden Başlıyor

TOBB Nefes Kredisi Yeniden Başlıyor

05-06-2026 - Ekonomi

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik Antalya Flughafen Transfer