Samsun Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy Desteklenen Projelerin Seçimi İçin Teklif Çağrısı Yapılacak

Samsun İnternet Medya grubu (İMG) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Samsun İl Müdürü Selahattin Altınsoy'u makamında ziyaret etti. Aralık ayında Samsun'da yapılan toplantıya dikkat çeken Altınsoy; 'Çok önemli projeler için 405 milyon Euro kaynak ayrıldı.' dedi.

Samsun Haber - 27-12-2016 13:48

Samsun Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy Desteklenen Projelerin Seçimi İçin Teklif Çağrısı Yapılacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu ay içinde Samsun'da yapılan 'Rekabetçi Sektörler Programı' kapsamında, imalat sanayi, Ar-Ge, teknolojik transferi gibi birçok alanda gerçekleşecek projelere 405 milyon Euro kaynak ayrıldığını söyleyen Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altınsoy; 'Rekabetçi Sektörler Programı' İstanbul, Adana ve İzmir'in ardından Samsun'da da gerçekleştirildi. Burada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanımız Murat Altun çok önemli bilgiler verdi. Bu toplantı Samsun için çok verimli oldu.' dedi.

Altınsoy "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye ortak finansmanıyla yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni dönem destekleri açıklanıyor. Programın yeni döneminde imalat sanayi, yaratıcı endüstriler, Ar-Ge, teknoloji transferi gibi birçok alanda valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, ihracatçı birlikleri, meslek örgütleri, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, kuluçka merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve bu konularla ilgilenen dernek ve vakıflar tarafından geliştirilecek projelere 405 milyon Euro kaynak ayrıldı" diye konuştu.

Programın 2007 yılında başlayan ilk döneminde, Türkiye'nin 43 ilinde ortak kullanım atölyeleri kurulmasından KOBİ'lerin finansal araçlara kolay erişim sağlamasına, turizm alt yapısının geliştirilmesinden girişimcilere yeni iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olacak merkezlerin kurulmasına kadar geniş bir alanda çeşitli projelere toplam 565 milyon Euro mali destek verildiğini sözlerine ekleyen Altınsoy; 'Rekabetçi Sektörler Programı'nın Türkiye'nin 81 ilini kapsayacak yeni döneminde ise imalat sanayinde dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon euro kaynak oluşturuldu. Bu kapsamda 2016 yılı sonu, 2017 yılı başında teklif çağrısı yapılarak desteklenecek projelerin seçimi başlayacak. Yeni dönemde geliştirilecek projelerin, ihracatın ve katma değerin artırılmasına, üniversite-kamu-sanayi işbirliğine, üretici endüstriler ile imalat sanayi arasında ilişkilerin güçlendirilmesine, üreticiliğin rekabetçiliğe kanalize edilmesine, yenilikçi ürünlerin ticarileşmesine, yenilikçi fikirler ile sermaye yatırımcıları arasında işbirliği kurulmasına katkı sağlayacak nitelikte olması bekleniyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Asarcık Şehit Zafer Akkuş Anadolu Lisesi'nde Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

Samsun Asarcık Şehit Zafer Akkuş Anadolu Lisesi'nde Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

29-04-2024 - Samsun Haber

İlkadım’ı Daha İleriye Taşıyacağız

İlkadım’ı Daha İleriye Taşıyacağız

29-04-2024 - Samsun Haber