Samsun’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi İle Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Samsun’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi İle Mücadele çalışmalarınn sürdürüldüğü açıklandı.

Samsun Haber - 07-07-2017 15:55

Samsun’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi İle Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Yapılan açıklamada; “Hayvanlarda görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, hastalık riskinin olduğu ilçelerde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara dönemler halinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin temin ettiği Ektoparaziter ilaçların ücretsiz olarak uygulanmasına devam edilmektedir.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Bekir Karaosmaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Birer ay arayla dört dönem halinde yapılması planlanan uygulama kapsamında ilk iki dönemde toplam 176.000 büyükbaş ve 80.000 küçükbaş hayvana ektoparaziter ilaç uygulaması yapılmıştır. Kenelere karşı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda uygulanan ilaçlama çalışmaları ile kenelerin kan emme zincirinin kırılarak kırsal yaşamda faaliyet gösteren özellikle risk altındaki çiftçilerdeki hastalık bulaşma ihtimalinin azaltılması hedeflenmektedir.”  Denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Büyük Başarı

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Büyük Başarı

10-06-2026 - Samsun Haber

Çocuklarda İshal ve Kusma Alarmı

Çocuklarda İshal ve Kusma Alarmı

10-06-2026 - Samsun Haber

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik