Samsun’da sağlık sistemi çöktü, Hastalar özel hastanelere mecbur edildi!

Samsun’da uzun süredir bilgi sistemi değişikliği ve veri tabanı değişimi sebebiyle devlet hastaneleri hasta bakamaz duruma getirildi.

Samsun Haber - 03-05-2019 10:43

Samsun’da sağlık sistemi çöktü, Hastalar özel hastanelere mecbur edildi!

Samsun’da iki yıl önce alınan karar doğrultusunda Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bütün hastaneleri HBYS - Hastane Bilgi Yönetim Sistemine geçirmek için işe koyuldu.

Ne var ki yeni sisteme geçiş çalışmaları sırasında bir hastanede ortaya çıkan teknik aksaklıklar Samsun’daki bütün hastaneleri etkiledi ve doktorlar hasta muayene edemez hale getirildi.

 HBYS, bilgisayar programları web tabanlı çalışarak bağlı olduğu hastanelerin yapmış olduğu işlemleri bilgisayar üzerinden izleme imkânı sağlıyor.

Sistemin Samsun hastanelerinin HBYS’ye geçişindeki aksamaların planlama yapılmadan ve liyakatsiz yöneticilerin ne yapacağını bilemeden sistemi idare etmeye çalışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

HBYS’nin dört ay içinde kusursuz bir şekilde ve çalışır vaziyette teslim edilmesi gerekirken devlet hastanelerinin bu aksaklılarla dört ay daha maruz kalacağı ve böyle devam ederse hastaların devlet hastanelerinden özel hastanelere gitmek zorunda kalacağı ve bunun da devlet hastanelerinde hem maddi ve hem de manevi kayıpların oluşacağı, hasta mağduriyetlerinin artış göstereceği belirtiliyor.

Neler Söylendi?

Samsunlu

Gereksiz yerlere işi bilmeyen uzman atarsan olacağı buydu sadece maaş hesabı yapıyorlar birde memurun yapacağı işe iki kat uzman maaşı veriyorsunuz. Liyakat yok zaten adamı olan bi yerlere geliyor millete yazık sıkıntıyı halk çekiyor yazıklar olsun . 5 yıl önce

vatandaş

sivas ta aynı. 2 yıl olacak hala sorunlar devam ediyor. 5 yıl önce

ziyaretçi ali

tam bir rezalet. gazi ve eğitim araştırma çalışmıyor. böyle yöneticilik olmaz 5 yıl önce

Hasta

İdarecilere gidiyorsun zaten çoğu yeni ne olduğunu ne yapacaklarını bilmiyorlar bu halk bunu hak etmedi. Cumhurbaşkanımızın emanetine sahip çıkamıyorlar . Şunun komşusu bunun yeğeni öbürünün tanıdığı diye getirilen torpilli idareciler batırdılar . Halkı ve çalışanları mağdur ediyorlar. 5 yıl önce

Hasta

Uzak köylerden gelen insanlar mağdur ediliyor . Geri gonderiliyorlar . 5 yıl önce
DİĞER HABERLER
Kültürün Parasını Spor Kulübüne Bağışladıkları İddia Edilmişti

Kültürün Parasını Spor Kulübüne Bağışladıkları İddia Edilmişti

02-05-2024 - Samsun Haber

Çerkes iş insanları Serhat Türkel'i misafir etti

Çerkes iş insanları Serhat Türkel'i misafir etti

02-05-2024 - Samsun Haber