Sıcaklık kuş gribini engelliyor

KASTAMONU (AA) -  Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Selim Dere, hava sıcaklığının 27 dereceyi aşmasıyla kuş gribi vakalarının yok olduğunu bildirdi

Güncel - 30-07-2015 15:00

Sıcaklık kuş gribini engelliyor

KASTAMONU (AA) -  Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Selim Dere, hava sıcaklığının 27 dereceyi aşmasıyla kuş gribi vakalarının yok olduğunu bildirdi. 

Dere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havaların giderek ısındığını söyledi.

Sıcaklıklarının artmasıyla kuş gribi vakalarının ortadan kalktığını ifade eden Dere, şöyle konuştu:

"Kuş gribi abartıldı. Dünyada bu güne kadar 130 insan hastalandı, bunlardan 70'i hayatını kaybetti. Bu sayının dünya nüfusuna oranla düşünüldüğünde çok düşük bir sayı. Ölen 70 kişinin tamamı direkt tavukçulukla uğraşıyordu. Hava sıcaklığının 27 dereceyi aşmasıyla kuş gribi vakaları yok oldu. Çünkü, bu hastalığa sebep olan virüs sıcaklarda üreyemiyor. Türkiye, tavukçuluk sektöründe dünya liderliğine doğru ilerliyor. Bazen bilerek bazen bilmeden bilgi yoksulu çevreler bu gibi durumlardan faydalanarak ve abartarak sektöre darbe vurmaya çalışmaktadırlar."

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

15-05-2026 - Güncel

Kazak Petrolünü Türkiye Üzerinden Dünyaya Taşımak İstiyoruz

Kazak Petrolünü Türkiye Üzerinden Dünyaya Taşımak İstiyoruz

15-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik