VALİ UYARDI

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, düğünlerde silah kullanma, havai fişek gösterisi ve asker uğurlama gibi toplum geleneklerinde aşırı gürültüye izin vermeyeceklerini belirterek, “Şimdilik ikna çalışmalarıyla önlüyoruz

Türkiye - 13-12-2014 16:01

VALİ UYARDI
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, düğünlerde silah kullanma, havai fişek gösterisi ve asker uğurlama gibi toplum geleneklerinde aşırı gürültüye izin vermeyeceklerini belirterek, “Şimdilik ikna çalışmalarıyla önlüyoruz. Ama devam ederse cezalar gelecektir” dedi.
Düğünlerde silah atma, havai fişek kullanma hatta asker uğurlamalarında konvoy yapma gibi etkinliklerin adet olmadığını, ancak sürekli tekrarlanması sebebiyle ‘adet haline’ getirilmeye başlandığını belirten Vali Balkanlıoğlu, insanları rahatsız eden bu olaylara izin vermeyeceklerini söyledi.
Eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek, düğün ve benzeri açık hava faaliyetlerinde silah atılması konularında şikayet aldıklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Silah bir eğlence aracı değildir. Ayrıca konvoy, havai fişek gibi uygulamalar toplum bazında rahatsızlık duyulan uygulamalar. Bu tür uygulamalar sürekli ceza kesmeyle önlenemez. Devletin şefkatli yüzünü göstererek, ikna ederek bu tür durumları çözmeye, düzeltmeye çalışıyoruz. Ancak devam ederse cezalar da gelmeye başlayacak” dedi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cibiş Kanyonu: Kastamonu’nun Doğal Aquaparkı

Cibiş Kanyonu: Kastamonu’nun Doğal Aquaparkı

15-09-2025 - Türkiye

Kastamonu kaç ilçe ile kuruldu?

Kastamonu kaç ilçe ile kuruldu?

05-03-2025 - Türkiye

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik