Vezirköprü'de ayçiçeği alımları başladı

SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde ayçiçeği hasadı sonrası ayçiçeği teslimi ve avans alımları başladı

Güncel - 28-08-2015 19:00

Vezirköprü'de ayçiçeği alımları başladı

SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde ayçiçeği hasadı sonrası ayçiçeği teslimi ve avans alımları başladı.

Dönüm başı kuru araziden 250, sulu araziden ise 400 kiloya yakın ayçiçeği bekleniyor.

Vezirköprü 809 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif Müdürü Fenni Çiftçi, yaptığı açıklamada, bu yıl bol yağış nedeniyle çiftçinin ayçiçeğinden istediği verimi elde ettiğini vurguladı. 

 Vezirköprü’de 70 bin dönüm arazide ekilen ayçiçeğinden tahmini olarak dönüm başına kuru araziden 250, sulu araziden ise 400 kiloya kadar verim beklediklerini anlatan Çiftçi, "Bu yıl çiftçimizi mağdur etmemek için avans fiyatını kilo başına 1,55 olarak belirledik. Ayçiçeğini teslim eden çiftçilerimiz fiyat farkını kooperatifimizden alabileceklerdir" dedi.

Vezirköprü'de 85 köyün ayçiçeği ekimi yaptığını belirten Çiftçi, ilçede ayçiçeği ekiminin her yıl arttığını ve daha önce ekim yapmayan köylerde de ayçiçeği yetiştirilmeye başlandığını söyledi.

 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İskele Mescidinin Ruhsat İptaline HÜDA PAR'dan Tepki

İskele Mescidinin Ruhsat İptaline HÜDA PAR'dan Tepki

15-08-2026 - Güncel

Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

14-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat