Yaban hayvanlarına yem takviyesi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbey Aydın, olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının bulundukları yerlere 1 ton yem bıraktıklarını bildirdi

Güncel - 26-01-2015 13:30

Yaban hayvanlarına yem takviyesi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbey Aydın, olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının bulundukları yerlere 1 ton yem bıraktıklarını bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, aralık ayının son günleri ve ocak ayının ilk haftasında il genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaban hayatını korumak amacıyla yemleme çalışması yaptıklarını belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gümüşhane, Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun illerinde yaban hayatını korumak amacıyla 45 bin 850 kilogram yemleme planlaması yapıldığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

“Gümüşhane olarak şu ana kadar çeşitli besin türlerinden oluşan 1 ton yemi yaban hayvanlarının yoğunlukla yaşadıkları alanlara bıraktık. Amacımız yaban hayvanlarının bulunduğu doğal ortamlarında beslenmelerine çeşitli besin türlerinden oluşan yemlerle takviyede bulunmak ve yaban hayvanlarının yiyecek aramak için insan yerleşkelerine inerek zarar vermelerini engellemektir. Böylece yaşanabilecek insan - yaban hayatı çatışmasının önüne geçmektir. Yaban ve sokak hayvanları da birer canlıdır ve onlarla birlikte dünyayı paylaştığımızı unutmayalım. Ağır kış şartlarında yemleme faaliyetlerimize destekte bulunan halkımıza ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.”

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

16-05-2026 - Güncel

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

15-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik