https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-54e49fbe91.jpeg
Ahmet SAĞLAM

Seyyid ve Şerif'liğin Önemi

10-05-2023 16:53

Seyyid ve Şerifler, İslamın ve yeryüzünün kilit taşıdır.

Kilit taşı nedir bilirmisin?

KİLİT TAŞI

"Mimarlıkta, taşlardan örülü kemerin orta ve en üst yerindeki en son yerleştirilen ve kemeri ayakta tutan altı dar, üstü geniş taş, kemer kilidi, anahtar taşı. Bir kama gibi görev yapan kilit taşı, kemerin yıkılmasını önler. Kilit taşı, kemer, tonoz ve kubbelerin tepe noktalarında bulunan ve yanlardan gelen parçaları birbirine bağlayarak kilitleyen taşa verilen isimdir."

Ehl-i Beyt’te, yani Seyyid ve Şerifler de İslamın ve yeryüzünün kilit taşı olmakla, tüm İslam aleminin ve yeryüzünün  bütün yükünü taşıyan anahtar taşıdır. Anahtar-kilit taşı yerinden çıkarıldığı ve çıktığı vakit bina yıkılır, hiç bir duvarı, kubbesi, çatısı sağlam kalmaz.

İşte Seyyid ve Şerifler in omuzlarında ki yük bu derece önemli ve ağırdır. Ehl-i Beyt bütün bu yük ve ağırlığa rağmen bütün zorluklara, düşmanlıklara, eza ve cefalara rağmen yük taşıma görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışmıştır. Eğer bu kilit - anahtar taşı gerçek taştan yapılmaz suni bir malzemeyle yapılırsa yükü taşıyamaz tuz-buz olup toprak yığınına döner. Bu yükü ancak hakiki Seyyid ve Şerifler taşır. Tuz-buz olup toprak yığınına dönen anahtar taşı gibi  sahte seyyidlerde bu yükü taşıyamayıp tuz-buz olup toprak gibi dağılırlar.

Seyyidliği geçim kapısı yapanlar, Seyyidliği insanların kendisine hürmet etmeleri, insanlar arasında itibar görmek için kullananlar, bilinki bular Seyyid değil müteseyyiddir, yani sahte Seyyid ve Şerifler dir.

Gerçek Seyyid ve Şerifler bu bulunduğu ve temsil ettiği kutsal soyu geçim kapısı yapmaz, ailesinin iaşe ve geçimini bu yoldan sağlamaz. Zaten Ehl-i Beyt’in Zekât ve sadaka alması haramdır.

Bu  kutsal sıfatı amacı dışında kullananlar bilsinlerki onların asaleti yükün altında ezilinceye kadardır. Bilsinler ki onların saltanatı toprak gibi ezilip yıkılan duvarların arasında kalıp param parça oluncaya kadardır.

Bir Seyyidin, bir Şerifin yani Ehl-i Beyt’in taşıdığı yükü bilseler bu sahte Seyyidler ve şerifler bu işe kalkışmazlardı.

Ehl-i Beyt’liğin ölçüsü Kur'an ve Sünneti tam manasıyla yaşayıp, İslam ve Ümmed-i Muhammed için canını, malını ve herşeyini gözünü kırpmadan feda eylemektir.

 

Tarihte ne zaman ki Ehl-i Beyt görevini layık ile yerine getirmiş, ne zamanki Müslümanlar Ceddimiz Hz.Muhammed AS mın hürmetine Ehl-i Beyt’e gereken hürmeti gösterip onlara destek olmuş, ne zaman ki bu Ümmed-i Muhammed sahte Seyyidlere ve Şeriflere fırsat vermemiş, İslamiyet o zaman Cihana hükmetmiş ve yer yüzü adalet ve sevgi ile dolmuştur.

Seyyid Ünal ESMER

 

Seyyidlerin kiymetini bilelim.

Dua ile kalın hoşça kalın.

 

Ahmet sağlam.

Neler Söylendi?