Zincir Marketler Yakın Takibe Alındı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlerle ilgili olarak, "Daha yakın takip sistemi oluşturacağız. Gerekli adımlar atılıyor.

Ekonomi - 08-12-2022 17:15

Zincir Marketler Yakın Takibe Alındı!

Bakanlıklar TBMM'nin yasalarını uygulamakla görevledir. Sonuna kadar uyguladığımızı belirtmek isterim" dedi.

Ticaret Bakanı Muş, zincir marketlerin fiyat paylaşmasına ilişkin soruyu TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde cevapladı. Bakan Muş, "Zincir marketlerin satış fiyatlarının Bakanlıkla paylaşılması. Piyasadaki diğer paydaşlarla da paylaşılacak.

Elektronik olarak almış olacağız. Daha yakın takip sistemi oluşturacağız. Gerekli adımlar atılıyor. Bakanlıklar TBMM'nin yasalarını uygulamakla görevledir. Sonuna kadar uyguladığımızı belirtmek isterim" diye konuştu.

MARKETLER FİYATLARINI TİCARET BAKANLIĞININ SİSTEMİNE YÜKLEYECEK.

Resmî Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelikle, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/C maddesinden sonra gelmek üzere şu madde eklendi;

“Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir.”

 

Neler Söylendi?

Vatan DAŞ

10 dakika bile sürmeyen araç muayene ücretini 1.020 TL'ye çıkaran zincir marketleri buradan kınıyorum... 1 yıl önce
DİĞER HABERLER
Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

02-05-2024 - Ekonomi

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

30-04-2024 - Ekonomi