Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-09-2020 12:10   Güncelleme : 09-09-2020 12:34

Modern Köleliğin Sonu Kitabı

Modern Köleliğin Sonu Kitabı

ABD'den kitaplarım daha dün geldi. Korona salgını nedeniyle yayınevinin kargo şirketi, Türkiye ve Avrupa’da dağıtım yapamıyor. ABD’de bulunan bir arkadaşıma gönderdim sağ olsun o da bir şekilde bana ulaşmasını sağladı.

 

“The End of Modern Slavery” yani Modern Köleliğin Sonu kitabı; Bediüzzaman Said Nursi'nin "Beşer esir olmak istemediği gibi ecir olmak da istemez" sözünden esinlenerek kaleme alınmıştır. Zaten kitabın alt başlığı da bu sözdür.

 

Kitabın içeriğine gelecek olursak; günümüzde çok yaygın olan ücretli sistemin gerileyerek azalacağını sosyolojik ve tarihsel gelişmeler ışığında izah etmektedir. Ayrıca haftada birkaç saat ücretli olunmasının dahi modern bir kölelik olduğu anlatılmaktadır.

 

Kısaca ücretli dönemin insanların iktisadi olarak özgür olmak istemesiyle birlikte gücünü yitireceğini ve bunun yerine insanların çoğunun kendi işinin sahibi olacağını öngören bir çalışmadır. Elbette Bediüzzaman gibi büyük bir İslam aliminin eserlerini referans alarak incelemesi kitabın en güzel taraflarından bir tanesidir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN