Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-03-2019 13:41   Güncelleme : 18-03-2019 13:41

Mustafa Demir; Millet Bahçesi Samsun'un Vizyonu Olacak

Mustafa Demir; Millet Bahçesi Samsun'un Vizyonu Olacak

Samsun'da yapım ihalesi Şubat ayında gerçekleşen Millet Bahçesi hakkında bilgi veren Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, Türkiye'de artık şehirlerin dokusunun doğayla bir bütün haline getirilmesi yönünde ciddi çalışmalar başlatıldığın, Millet Bahçeleri'nin de bu yönde en önemli vizyon projeleri olduğunu söyledi.

"ŞEHİR DOĞA İLE KUCAKLAŞACAK"

Kentlerin yaşayan bir dokusu, tabiatta renklerin bir dili olduğunu belirten Demir, "Biz tüm bunları Millet Bahçelerimizin içinde toplayacağız. Yeşil yaşamda önemli bir renktir. Huzurun, şifanın, güvenin, ferahlığın rengi olarak görülür. Bu noktadan hareketle Millet Bahçelerimiz kentlerimizin yaşam, buluşma, huzur noktaları olacak. Şehirlerin betonlar arasında sıkışıp, nefes alamaz hale gelmesini istemiyoruz. Tüm projelerimizde doğanın yapısının korunması ve yeşilin artırılmasını öncelik olarak görüyoruz." dedi.

"MİLLET BAHÇESİ YENİ BİR YAŞAM ALANI OLACAK"

Eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılacak olan Samsun Millet Bahçesi kentimizin yeni yaşam merkezi olacak" diyen Demir, "Şehrimizin Millet Bahçesi içinde birçok proje yer alacak.  Spor alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, iki tenis kortu, iki basketbol ve voleybol sahası bulunacak. Bahçesinde 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı yer örtücü bitki olacak.  Ayrıca, yöremize uygun çok çeşitli bitki türleri ekilecek. 13 bin metrekarelik çim aktivite alanı, süs havuzu, gül bahçeleri, vatandaşlara açık yenebilir yiyecek ekim-dikim alanı dizayn edilecek. Yöresel bitkilerin mevsimsel renklenme gösterisinin yapılabileceği yerler, farklı yaş gruplarına yönelik 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanı, ebeveynler için de dinlenme, oyun ve seyir alanları yine projede bulunacak. Huzur, mutluluk, doğa, sosyal yaşam hepsi Millet Bahçemizde doğa ile iç içe bir yaşam sunacak." diye konuştu.

"SAMSUNSPOR ANITI YAPILACAK"

Yine Millet Bahçesi içerisinde Samsun'un vazgeçilmezi Samsunspor'un unutulmayacağını vurgulayan Demir, "Samsunspor bizim vazgeçilmezimiz. Kentimizin her alanında renkleriyle, hatıralarıyla, simgeleriyle yaşaması gerekiyor. Kırmızı-Beyazlı ekibimizin tarihinde 20 Ocak 1989 unutulmaz acı bir gün.  Hatırlarsanız kafileyi taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu uçuruma yuvarlanmış Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan’da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Millet Bahçemiz içerisinde Samsunspor anıtı yaparak takımızın unutulmaz isimlerini orada yaşatacağız." dedi.

Samsun millet bahçesinin şehrin ana ulaşım ağının ortasında olması nedeniyle ulaşımının da kolay olacağı bilgisini veren Demir, ayrıca aynı alana 131 metrekarelik alanda millet kıraathanesi yapılacağını da sözlerine ekledi.

adminadmin