Genel
Giriş Tarihi : 01-07-2018 12:49   Güncelleme : 01-07-2018 12:55

Nabız Haber Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Sak’ın Eren Erdem savunması

Tutuklanan CHP eski Milletvekili Eren Erdem "milletvekili" kimliğini öne sürerek, Nabız Haber GYY Şükrü Sak'a dava açmıştı.

Nabız Haber Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Sak’ın Eren Erdem savunması

Şükrü Sak mahkemede yaptığı savunmada, “ Buradaki haberde söz konusu olan sadece Eren Erdem değil, farklı siyasi kesimlerden de “din adına” yapılan istismarlar eleştirilmiştir” dedi.

Eren Erdem, Nabız Haber GYY Şükrü Sak'a, "bana şerefsiz dedin" diyerek dava açtı.

Soruşturma sürecinde, bu ifadenin gazeteci Emre Erciş'e ait olduğuna dair deliller sunulmasına rağmen, tabii şartlarda kapanması gereken soruşturma, davaya dönüştü. "Her ne kadar söz konusu ifadeler Emre Erciş'e ait ise de" denilerek...

Şükrü Sak'ın bu iddianame ile ilgili mahkemeye sunmuş olduğu savunma şu şekilde:

Ben Nabız Haber sitesi Genel Yayın yönetmeniyim. Bu bir haber sitesidir. Kendi dünya görüşü çerçevesinde haber ve yorumlar yapar.

28.07.2016 Tarihli “Dünyanın en şerefsiz adamlarından birisi…” başlıklı haber-makale de bana aittir.

Eren Erdem’in söz konusu yazıda geçen ve hakaret olarak nitelediği ifadeler, gazeteci Emre Erciş’e aittir.

Yazıda da geçtiği üzere, söz konusu ifade (“Dünyanın en şerefsiz adamlarından biridir”) ifadesi, Emre Erciş’in twitter hesabında yazılmıştır. (Söz konusu tweetin ekran görüntüsü ektedir…)

Milletvekili-Siyasetçi kimliği ile toplum önüne çıkan insanlar her türlü eleştiriye açık olmalıdır.

En ufak bir eleştiride yargıya koşmak bir milletvekiline siyasetçiye yakışmaz.  Kendini eleştirilemez ve dokunulmaz olarak görmek, her şeyden önce demokratik kültüre aykırı bir durumdur.

Aksi bir durum; “Ben her türlü yalanı söylerim, her türlü iftirayı atarım kimse de beni eleştiremez” tavrıdır.

Ben de gazeteciyim. Eren Erdem’in temsil ettiği siyasi anlayışa muhalif bir gazeteciyim.

Böyle bir siyasetçinin en yakın arkadaşı, “aile dostum, ailecek görüşürdük” dediği bir siyasetçi hakkında yaptığı ifşaatların, açıklamaların elbette bir “haber değeri” vardır.

Bunlarda haber değeri gördüğüm için, benim de bir gazeteci olarak bu ifşaatları “haber makale” olarak değerlendirmem gayet tabiidir.

Söz konusu makalede, bir bütün olarak “din eksenli” yapılan sahtekârlıklar ve dolandırıcılıklar eleştirilmiştir. Bunlardan örnekler verilmiştir.

Burada söz konusu olan sadece Eren Erdem değil, farklı siyasi kesimlerden de “din adına” yapılan istismarlar eleştirilmiştir.

Eren Erdem’in kendi şahsı üzerine alındığı ve “bana hakaret ediyor” dediği ifadeler, genel anlamda kullanılmıştır. (Dolandırıcılık, sahtekârlık, yalancılık) gibi kötü ve çirkin vasıflar, her dünya görüşü tarafından “kötü ve çirkin” olarak kabul edilen davranışlardır.

“Siyasetçi” kimliği ile kamuoyu önüne çıkan bir kişinin, kendisine yönelik eleştirileri “TBMM’ye yönelik hakaret” diye sunması ayrıca ayıptır! Kasıtlı ve maksatlıdır.

“Dolandırıcılık” suçlaması da gazeteci Emre Erciş’in belgeleriyle anlattığı bir hadisedir.

Söz konusu haber-makaledeki hususlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, bir gazetecinin (Emre Erciş) aile dostu olan Eren Erdem’le ilgili yaptığı tesbit ve iddialardan oluşmaktadır. Bu iddiaların doğruluğunun –veya- yanlışlığının ortaya çıkması için de gazeteci Emre Erciş’in şahit olarak dinlenmesi gerekmektedir.

Söz konusu haber-makale neredeyse bundan iki sene önce yayınlanmış bir haber-makaledir. (28. 07.2016 tarihli)  Bu makaleyi bir başka gazeteci Fuat Uğur’un sosyal medya hesabından retweetlemesi ile, şikayetçi Eren Erdem tarafından şikayete konu olmuş, bu da gazeteci Fuat Uğur ile sosyal medyadan yaptıkları tartışmanın neticesi olarak ortaya çıkmış bir durumdur. Yani, Fuat Uğur ile Eren Erdem sosyal medyada tartışmamış olsalar bu haber makale şikâyete bile konu olmayacaktır.

Özetle söz konusu haber-makaledeki iddiaların yüzde doksanı gazeteci Emre Erciş’in sosyal medya hesabında yazdığı sözler ve iddialardır.  Emre Erciş’in dürüst ve ilkeli gazetecilik adına yaptığı tesbit ve değerlendirmeleri bizim “haber-makale” olarak yayınlamamız gayet tabiidir.

Eren Erdem illa ki dava açacak ve şikâyetçi olacaksa benden değil Emre Erciş’ten şikâyetçi olmalıdır.

Emre Erciş ise bunu yapamayacağını çünkü elinde belgeler olduğunu belirtmektedir.

 

Gazeteci Emre Erciş’in Eren Erdem’in söz konusu yazıda geçen iddiaları anlattığı bir video

 

adminadmin