Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-11-2020 08:12   Güncelleme : 27-11-2020 08:12

Ne İşimiz Var Siyaseti?

Ne İşimiz Var Siyaseti?

Politika üretmeyen, siyasetsiz adamların en popüler cümlesi budur. Aslında  siyasetsizlik kokan da bir cümledir. Ülken için bir şey  yaptığında, ne işin var kardeşim, boş ver diyenlerin klasik cümlesi budur. Biraz da tembellik içeren bir cümledir.

Ne işimiz var demek, hiçbir iş yapmayalım demektir. Dünya siyasetinden çekildiğimizden beri, bu cümleyle kayıtlanmış ezikler var: Beyrut'ta, Suriye'de, Libya'da, Kafkasya'da, Balkanlarda ne işimiz var diyenler, aslında bir mağlubiyet ideoloijisi sahipleridir. Onlar, itirazlarını sahiplerine yapsınlar. Bizim dünyada pek çok işimiz var. Çünkü vicdanımız, merhametimiz, adamlığımız ve sevgimiz var.

Ne işimiz var tembelliği, genelde risk almayan bir anlayışın ürünüdür. Oysa ülkesini seven risk alır. Mesela, Endonezya'da ne işimiz var diyen birisi, orada neler döndüğünü merak eder. Osmanlı bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyetinin, Endonezya'da söyleyeceği şeyler olmalıdır. Ben böyle düşünüyorum. Anadolu'ya hapsedilecek bir Türkiye kendini ve misyonunu koruyamaz. Birleşik Krallık sömürgelerini takip ederken, biz niye gönüllü dostlarımızdan vazgeçelim. Bizi seven onlarca ülke ve halkları var. Müslüman Türk, vicdanlı bir hareketin devamıdır.

Kendini dünyadan soyutlamış bir milletten kimseye hayır gelmez. Kendin çalar, kendin söylersin! Bazıları böyle umarsız olmamızı istese de, tarih peşimizi bırakmıyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN