Genel
Giriş Tarihi : 07-09-2020 17:20   Güncelleme : 07-09-2020 22:00

Neden Kış Bahçesi Yaptırmalıyız?

Kış bahçesi herşeyden önce sizlere yaşam alanlarınızda sıkıntı ve stresten uzaklaşma imkanı sağlamaktadır.

Neden Kış Bahçesi Yaptırmalıyız?

Kış Bahçesi mekanlarımızı dört mevsim kullanmamız açısından bizlere avantaj sağlamaktadır. Özellikle metropol şehirlerde evlerimizde ve ofislerimizde ferah ve ruhumuzu dinlendirecek alanlara gerçek anlamda ihtiyaç duymaktayız. Stresli bir iş hayatı ve kalabalık trafiklerin olduğu bir yaşam tarzında insanlar kısa süreli de olsa evlerinde sakin bir ortam yaşayabilecekleri ortamlara ihtiyaç duyarlar. Çünkü stres bu gün bir çok hastalığın en büyük nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun süreli stresli ortamda yaşadığımız zaman öncelikle psikolojik olarak ve bunun getirdiği diğer nedenlerle bedensel olarak gün geçtikçe hastalanan bir eğilim göstermektedir. Kış bahçesi herşeyden önce sizlere yaşam alanlarınızda sıkıntı ve stresten uzaklaşma imkanı sağlamaktadır. Küçük veya büyük olmasının çok da bir önemi yok. Küçük de olsa kullanışlı bir kış bahçesi tasarlandığında huzurlu bir köşe olarak kullanabiliriz. İçini çiçeklerle veya bitkilerle şenlendirerek basit ve rahat bir koltukla belki de evimizin en sevilen alanını oluşturmuş oluruz. Bu gün bir çok evde paletlerden dahi koltuklar yapılarak , ferah ve neon renklerle boyanarak pofuduk minderlerle süslenerek çok şık ve rahat bir kahve alanı oluşturabilirsiniz. Hatta yer döşemelerinde bile ahşap yıkanabilir modeller veya yapay çimlerle bahçe ortamı bile yaratabilirsiniz.

Kış bahçesinde kaydırılan ve katlanabilir camlarla oluşturulduğunda yazın tamamen açılabilen kışın ise kapatılarak ısıtıcılarla daha uzun süreler kullanılabilen alanlar oluşturulabilir. Özellikle kışın da balkon severler için daha uzun vakit geçirilebilir alanlar oluşturmak isterseniz kış bahçesi modelleri sizin açınızdan yardımcı olabilir. Fiyatlandırması düşünüldüğünde uygulama yapılacak olan alanın boyutları ve seçilecek olan model fiyatı belirler. Alan büyüdükçe ve özel tasarım modeller seçildiğinde fiyat artmaktadır. Amacımızın evlerimizde huzurlu ortam yaratmak olduğu düşünüldüğünde fiyatının çok da önemi olmamalı. Çünkü bizim ve ailemizin sağlık ve huzuru her türlü bedele değerdir. Bu gün kendi kış bahçemizde içtiğimiz bir kahvenin huzuru bizleri yaşadığımız stresli hayattan alıkoyması paha biçilemez.

adminadmin