Güncel
Giriş Tarihi : 06-01-2015 22:30   Güncelleme : 06-01-2015 22:30

Öğrencilerden esnafa yazılım desteği

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencileri Sinop’un yerel işletmeleri ile birlikte iş yerlerinin çalışmalarını destekleyecek yazılım geliştirme projesi başlattı

Öğrencilerden esnafa yazılım desteği

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencileri Sinop’un yerel işletmeleri ile birlikte iş yerlerinin çalışmalarını destekleyecek yazılım geliştirme projesi başlattı.

Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi İsmail Umut Duran, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen proje ile Sinop'ta bulunan yerel işletmelerin çalışma hayatlarının bilgisayar teknolojilerinin kullanılarak kolaylaştırılması ve iş performanslarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu kapsamda Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin  belirledikleri 10 pilot iş yerinin ihtiyaçlarını tespit ederek, iş yerlerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak olan bilgisayar yazılımlarını geliştirildiğini belirten Duran, geliştirilen bu yazılımların aktif olarak işletmelerde kullanılmasının sağlandığını aktardı.

Duran, "Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği bu proje ile öğrencilerimize hem saha deneyimi kazandırırken hem de işletmelerin iş yükünün bilgisayar teknolojilerinden faydalanılarak azaltılması konusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Hazırladığımız yazılımlar şu anda proje kapsamındaki iş yerlerinde aktif olarak kullanılmakta" diye konuştu.

adminadmin